Gå til innhold
Din handlekurv er tom

Din handlekurv er tom

  • Fri frakt for bestilling over kr 199,-
  • Rask leverering

Gulrotsuppe

En herlig gulrotsuppe som lages i ovn. Herlig på kjølige dager.
Server med Brødkrutonger og frisk persille

Oppskriften er laget av: Kvardagsmat

4 porsjoner

Ingredienser

  • 600-700 g gulrot
  • 1 løk
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss flaksalt
  • 1 ts spisskummen
  • 1/2 ts pepper
  • 400 g Helios hakkede tomater
  • 1 ts basilikum
  • 5-6 dl kraft eller vann+Helios grønnsaksbuljong
Skriv ut innkjøpsliste

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 °C over- og undervarme.
  2. Skrell og del gulrot, løk og hvitløk i grove biter. Fordel utover et stekebrett og hell over olivenolje, spisskummen, salt og pepper.
  3. Stek midt i ovnen i 25-30 minutter. Vend på bitene 2-3 ganger i løpet av steketiden.
  4. Varm opp kraften eller vannet + buljongen
  5. Kjør de ovnsbakte grønnsakene til en glatt pure sammen med hakkede tomater. Bruk en blender eller stavmikser.
  6. Spe med den varme kraften og server umiddelbart. Blir det suppe til overs, hell den over i en kjele og hold den varm.
Varen er lagt i handlekurven