Gjenopprett balansen i kroppen

Gjenopprett balansen i kroppen

Selv med gode nyttårsforsetter og drømmer om en ny start, er det ikke alltid så lett å komme inn i de gode vanene

Les mer

 Her forteller vi deg hvordan du kan trykke på nullstillingsknappen for å gjenopprette balansen i kroppen igjen!

Det er lett å unne seg for mye av det gode i helgene og under store høytider. Litt for mye god mat, litt for mange glass vin og litt for mange godbiter til kaffen. Like lett er det å unne seg selv for lite at det som er skikkelige goder for kroppen  – søvn, mosjon og næringsrik mat.

På nyåret er det mange som kjenner behov for å gjenopprette balansen – ikke bare i kroppen, men i livet generelt. En ny start og et renere liv trenger ikke å være komplisert. Her er tips til noen enkle, nye vaner – for både inn- og utside.


Start dagen riktig

Selv om du føler deg trøtt, prøv å unngå for store mengder kaffe. I stedet kan du prøve å starte dagen med å drikke varmt vann med ferskpresset sitron. Press en halv sitron i en kopp, og hell så på like mye kaldt som kokt, varmt vann.

Sitroner inneholder mye C-vitamin som bidrar til å redusere trøtthet og utmattelse. C-vitamin hjelper også til normal energiomsetning, samt bidrar til å opprettholde immunsystemets normale funksjon. Det betyr ikke at sitron skaper en surhet i kroppen. Tvert i mot hjelper mineralinnholdet i C-vitaminene kroppen til å gjøre blodet mer basisk.


Drikk grønn juice

Unn deg oppfriskende drikker basert på grønnsaker. Unngå meieriprodukter og for mye søt frukt. Etter sitronvannet, fortsett renselsen med grønne juicer, gjerne noen som også inneholder superfood, som inneholder mye næring. Her finner du mange typer grønn juice. En god favoritt er denne:

 • 2 dl mandelmelk
 • 2 dl kokosvann
 • 0,5 dl avokado
 • 0,5 dl fryst banan
 • 1 stor neve spinat
 • 1 ts macapulver
 • 1 ss hampefrø til garnityr

Miks alt med en stavmikser eller i en blender. Topp med litt hampefrø!


Tørrbørst kroppen

Vekk huden til live og få i gang sirkulasjonen ved å børste huden med en kroppsbørste før du går inn i dusjen. Har du ingen tørrbørste, fungerer en saltskrubb også fint. Se oppskriften vår på kakaoskrubb i spalten til høyre. Du har sikkert ingrediensene hjemme.


Begynn å meditere

Ta ikke bare vare på kroppen – men gi sjelen også oppmerksomhet. I følge kundaliniyoga-tradisjonen skal kun 11 minutter med meditasjon hver dag hjelpe deg til å komme i kontakt med tankene dine og kroppen din. Tenk på at fysisk og psykisk renselse skal gå hånd i hånd. Prøv å rense hodet for slitsomme tanker, og finn din indre ro.


Gjør en digital renselse

Vis deg selv kjærlighet ved å legge til rette for en skikkelig avkobling – tilfør en digital renselse, en digital detox om du vil. Aldri tidligere har vi vært så tilkoblede og tilgjengelige som vi er nå, og det er noe som bidrar til det økende presset som mange opplever. Forskning viser at skjermtid påvirker kroppens produksjon av melatonin, hormonet som gjør at du kjenner deg trøtt. Det kan gjøre at det blir vanskeligere å sovne, i tillegg til at søvnkvaliteten din blir påvirket hvis du tilbringer mye tid på kvelden foran mobil, PC eller pad.


Ta det noen skritt videre…

Er du klar for mer enn sitronvann og grønn juice, ta skrittet fullt ut og gjennomfør en skikkelig utrensing. Prøv å leve uten kjøtt, fisk, fugl, gluten, melkeprodukter, kornprodukter, sukker, alkohol, svart te  og kaffe i en tidsbestemt periode.


Vær i bevegelse ute!

Sett kroppen i bevegelse – og høst av alle de positive effektene som mosjon og frisk luft fører med seg.


Spis og drikk dette:

 • Velg økologisk dyrket mat.
 • Begynn dagen med ett glass sitronvann: varmt vann med presset sitron og litt ingefær.
 • Spis frokost, mellommåltider, lunsj og middag som vanlig, men la måltidene kun bestå av mengder med frukt og grønnsaker (helst økologiske) og ingen proteiner.
 • Drikk mye vann, hvit, grønn og rød te. Det finnes også spesielle detox-teer som inneholder for eksempel anis, lakris, fennikel, nesle og ingefær.

Frukt, grønnsaker og rotfrukter som er bra å innta under en detox:

Test ut en renselseshelg!

 • Velg en helg for detox når du ikke har noen andre planer. Det er viktig at du har tid for deg selv.
 • Sov mye i løpet av denne helgen. Ta gjerne varme bad eller badstue. Ikke glem å skrubbe deg!
 • Bruk mye tid på maten. La den stå i fokus.
 • Om mulig, start allerede på torsdag. Da får du fire dager, og den ekstra

Kakoaskrubb

 • 2 dl kokosblomstsukker
 • 1,5 dl kokosolje
 • 0,5 dl rå kakao

Bland alle ingrediensene godt i en skål med hendene eller bruk en tresleiv. Påfør skrubben på huden i sjenerøse mengder, og masser den inn i noen minutter. Husk å stå på et håndkle eller annen overflate som du ikke kan skli på. Hopp i dusjen og skyll av.

Tips! Du kan også massere litt på leppene for å få bukt med flassede lepper. Du trenger ikke skylle av, men tørk av overskuddet med en bomullspad.