mage og tarm

Mage & tarm

En god magefølelse er avgjørende for at vi skal ha det bra. I forkjølelse- og influensatider kan det være greit å vite at 80% av immunforsvaret sitter i tarmen. Dine 100 000 milliarder tarmbakterier kontrollerer ikke bare din fysiske velvære, men også til en viss grad ditt psykologiske, gjennom hormoner og signalstoffer. Opptil 90% av serotoninet ditt, som blant annet er knyttet til latter, lyst og søvn, produseres i tarmen. Så hvordan føles magen din? Trenger du hjelp til fordøyelsen, støtte tarmfloraen med flere gode bakterier eller lindre oppblåst mage?

Les mer

En god magefølelse er avgjørende for at vi skal ha det bra. I forkjølelse- og influensatider kan det være greit å vite at 80% av immunforsvaret sitter i tarmen. Dine 100 000 milliarder tarmbakterier kontrollerer ikke bare din fysiske velvære, men også til en viss grad ditt psykologiske, gjennom hormoner og signalstoffer. Opptil 90% av serotoninet ditt, som blant annet er knyttet til latter, lyst og søvn, produseres i tarmen. 


Så hvordan føles magen din? Trenger du hjelp til fordøyelsen, støtte tarmfloraen med flere gode bakterier eller lindre oppblåst mage?