Derfor skal du velge naturlig hudpleie

Derfor skal du velge naturlig hudpleie

Har du tenkt over hvor mange skjønnhetsprodukter du bruker i løpet av en dag? Prøv å telle – sjampo, balsam, ansiktskrem, deodorant, sminke, ansiktsrens, dusjsåpe … det blir lett rundt ti. Har du tenkt på hva produktene inneholder?

Les mer1. Du vil det beste for huden din

Mange av de naturlige, næringsrike ingrediensene har en fantastisk evne til å samarbeide med huden ved å stimulere hudens egne mekanismer. Med dagens naturlige produkter trenger du verken å kompromisse med effekten eller opplevelsen av luksus.2. Du vil det beste for helsen og miljøet

Syntetiske kjemikalier kan være helt ufarlige, men de kan også være skadelige for både miljøet og helsen. Enkelte er beviselig hormonforstyrrende, andre er beviselig miljøfarlige, og for en stor gruppe stoffer er det grunn til å stille spørsmål om hvordan de påvirker oss. Det tryggeste er å basere seg på forsiktighetsprinsippet.


Les mer om bærekraftig solbeskyttelse her >>3. Du vil det beste for barna dine

Bruk av syntetiske kjemikalier kan være særlig bekymringsfullt for fertile kvinner ettersom de hormonforstyrrende stoffene kan overføres til fosteret. De kan forstyrre fosterets utvikling under svangerskapet og mistenkes i tillegg å kunne bidra til sykdom senere i livet. Hormonforstyrrende stoffer antas også å kunne påvirke fertiliteten.


(Kilder: Forfatter Hannah Sjöström, naturligtsnygg.se, og Naturskyddföreningen)


Gå ikke glipp av Urban Veda

Gå ikke glipp av Lifes eksklusive og prisvinnende hudpleieserie Urban Veda. Serien er inspirert av de ayurvediske prinsippene og utviklet og tilpasset ulike hudtyper for å lindre og beskytte. Produktene er fri for parabener, kunstige farger, genmodifiserte ingredienser og annet du ikke bør ha på huden. Ikke testet på dyr.