Infrarød sauna

Hvorfor infrarød sauna?

En infrarød sauna har varmeelementer som utstråler infrarød varme. Og gir en rekke helsefordeler.

Les mer

Portabel sauna

Hva er egentlig infrarød sauna?

Radiant Health saunaen veier kun 5,5 kg og kan raskt settes opp eller legges sammen. Hodet holdes utenfor, så du kan puste i normal luft. Teknologien er unik fordi varmen går 5 ganger dypere inn i kroppen sammenlignet med en tradisjonell badstue og gir mange helsefordeler. Vi kan blant annet nevne sterk avgiftning, smertelindring, økt sirkulasjon, økt forbrenning, penere og friskere hud, bedre søvn og mer energi.


Detox kroppen før sommeren

Infrarød sauna har en fantastisk effekt på smerter, men for mange vil avgiftningseffekten kanskje være enda viktigere. Man svetter normalt veldig mye i en infrarød sauna, da pulsen stiger og kroppen svetter for å avkjøle seg. Kroppen er vårt største avgiftningsorgan og kroppen vil kvitte seg med toksiner, tungmetaller, ammoniakk mm. som forgifter kroppen. Mens det for 60 år siden fantes få skadelige stoffer i menneskekroppen, er nordmenn i dag i følge norske forskere i verdenstoppen når det gjelder miljøgifter i kroppen.


Få fart på forbrenningen

I saunaen vil pulsen komme opp i fettforbrenningsmodus (ca. 125 pulsslag i minuttet) og avhengig av vekt kan man forbrenne mange kalorier. Du vil ikke få muskler, men et opphold i saunaen føles som en spinningstime. Det kreves ca. 0,586 kalorier å produsere ett gram med svette. Dvs. at hvis man utskiller omkring 500 gram svette, vil man kunne forbrenne rundt 300 kalorier. Fettvevet er en buffer for giftstoffer også, og det mange merker er at avgiftning gjør det enklere å tape de ekstra kiloene. For bevegelseshemmede, eller de som ikke kan trene, er infrarød sauna spesielt bra. En studie der overvektige tok sauna, viste signifikant reduksjon i vekt og kroppsfett etter 2 ukers bruk. En annen studie viser effekt av sauna på BMI (Body Mass index).


Få plettfri hud

Hvem ønsker vel ikke en penere og friskere hud med mer glød? Ved å ta infrarød sauna regelmessig vil du merke at huden blir renere og mykere. Vi omgir oss daglig med kjemikalier som vi får i oss via luft, mat, drikkevann, sminke, hudprodukter, røyking mm. Dette kan i mange tilfeller gi seg utslag i en gusten og ubalansert hud, være seg for tørr, rynkete eller fet hud med urenheter. Ved å avgifte kroppen vil du raskt merke en bedring i hudstrukturen. Porene åpner seg og giftstoffer frigis. Du vil etter hvert få en hud som stråler. Det er vist at terapi med infrarøde varmestråler kan bidra til økt kollagenproduksjon og en fastere hud (studie). Har man mye uren hud, kan en slik avgiftning rense huden fra innsiden, slik at kviser og hudormer blir redusert. Er du plaget med fettansamlinger som cellulitter, vil den økte blodsirkulasjonen i vevet og kraftig avgiftning bidra til å «løsne» opp appelsinhud som har satt seg.


HELSEFORDELER:

Avgiftning 

Smertelindring
Økt forbrenning
Bedre sirkulasjon
Penere hud
Bedre hjertehelse
Mer energi
Bedre søvn