6 grunner til å spise D-vitamin

6 grunner til å spise D-vitamin

Hvorfor er solskinnsvitaminet så viktig for oss? Her er seks påviste virkninger som D-vitamin har på kroppen vår.

Les mer

Velkommen til den mørke siden


23. september er det høstjevndøgn – eller D-vitamindagen, som vi kaller den.

Det er nemlig startskuddet for den perioden av året når natten er lengre enn dagen. Og med færre og færre soltimer, blir det stadig viktigere å sørge for at kroppen får nok D-vitamin. Jo mindre sollys vi får på kroppen, jo viktigere er det å få i oss D-vitamin gjennom det vi spiser, kosttilskudd eller andre næringsstoffer. Helt frem til slutten av april neste år kan det derfor hende du må fylle på med D-vitamin som tilskudd.


Hvorfor du bør spise nok D-vitamin


1. D-vitamin bidrar til at immunsystemets opprettholder sin normale funksjon 


2. D-vitamin bidrar til å opprettholde en normal beinbygning  


3. D-vitamin bidrar til å opprettholde en normal muskelfunksjon  


4. D-vitamin bidrar til å opprettholde friske tenner 


5. D-vitamin bidrar til å opprettholde normale kalsiumnivåer i blodet


6. D-vitamin har en rolle i celledelingsprosessen
Den viktigste kilden til D-vitamin er sollyset. Når huden vår eksponeres for tilstrekkelig sterke UV-stråler, så lager huden D-vitaminer. Om sommeren er det enkelt å få dekket dette behovet, hvis ansiktet og armene er eksponert for sol i 10 minutter 2-3 dager i uken.


 I vinterhalvåret derimot, fra september til april, er ikke sola i Norge sterk nok, så da er vi avhengige av å få i oss nok D-vitamin fra kosten. En god huskeregel er å ta tilskudd med D-vitamin i alle måneder med "r" i seg. Hos oss finner du D-vitamin i form av kosttilskudd, samt alt annet du trenger for å opprettholde energien og ta vare på deg selv i høst.


Velkommen til life.no eller din nærmeste Life-butikk.Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for et variert kosthold. Vurder viktigheten av et variert kosthold og en sunn livsstil. Anbefalt daglig dose bør ikke overskrides. Oppbevares utilgjengelig for små barn.