Vi går mot mørkere tider. Jo mindre sollys vi får på kroppen, desto viktigere er det å tilføre D-vitamin gjennom det vi spiser, via tilskudd eller andre næringsmidler.
EUs forskningsråd har erklært de seks hovedfunksjonene som D-vitamin har for kropp og helse:
- Hjem
- Tips & råd
- Vitaminer og mineraler
- 6 grunner til å spise D-vitamin
6 grunner til å spise D-vitamin
Hvorfor er solskinnsvitaminet så viktig for oss? Her er seks påviste virkninger som D-vitamin har på kroppen vår.
1. D-vitamin bidrar til at immunsystemets opprettholder sin normale funksjon
Mange i Norden mangler D-vitamin
Den daglige anbefalingen ligger på 10-20 mikrogram D-vitamin. I Norge får vi i snitt i oss gjennom ordinær mat ca. 6,7* mikrogram/dag for menn og 4,9* mikrogram/dag for kvinner. Det er langt under hva forskning viser at vi egentlig trenger. Anbefalt daglig inntak i mange land ligger på 400–800 IE (internasjonale enheter, tilsvarer 10–20 mikrogram).
*Kilde: Kostholdsundersøkelsen Norkost3