Derfor er Omega-3 godt for hjertet

Derfor er Omega-3 godt for hjertet

En forskningsgruppe fra Universitetet i Uppsala, ledet av professor Tom Saldeen på 80-tallet, hadde som mål å finne frem til en stabil Omega-3, og det lyktes de med.

Les merEskimo-3 har i løpet av de 20 årene det har vært på markedet blitt inkludert i over 130 vitenskapelige studier. Fiskeoljen startet Omega-3 eventyret i 1970, da de tre danske forskerne, Hans Olaf Bang, Dr. Jörn Dyerberg og Aase Brondum Nielsen dro til vestkysten av Grønland for å studere inuitter, og hvorfor de hadde verdens laveste forekomst av hjerte- og karsykdommer.


Essensielle fettsyrer

På det tidspunkt var Grønland et fangstsamfunn, og maten ble stort sett fisket fra havet – altså var det mye fett og spekk fra fisk og marine pattedyr. De danske forskerne forstod raskt at fettsammensetningen i kosten til inuittene var en viktig faktor som kunne forklare den lave forekomsten av hjerte- og karsykdommer.


Fett fra fisk, skalldyr og marine pattedyr inneholder de essensielle fettsyrene EPA og DHA, som har flere viktige funksjoner. I 1971 publiserte Dr. Dyerberg en artikkel i The Lancet om studiene han hadde gjort på Grønland, som skapte stor oppmerksomhet og satte Omega-3-fettsyrer på dagsorden.


Studien fanget oppmerksomheten og interessen til professor Tom Saldeen ved universitetet i Uppsala, Sverige. Han samlet en gruppe forskere for å komme frem til den optimale fiskeoljen, og for å gjøre dette forstod gruppen raskt at det var viktig at substansene i Omega-3 oljen var så lik den som finnes i naturlig fisk som mulig. Fiskeoljens øvrige komponenter måtte ikke tas bort, da nyere forskning viser at mange av disse naturlige stoffene er minst like viktig som fettsyrene.


Fersk fisk

Fisken som benyttes som råstoff for Eskimo-3 kommer fra en fiskeflåte med såkalte ”daycatchers”. Det vil si at båtene går i havn hver dag for å levere fangsten. Båtene har kjøleanlegg, og det går knapt 4 timer fra fangst til den er i produksjonsanlegget.


Miljø og sosialt ansvar

Fiskeoljen i Eskimo-3 kommer fra Peru, og er sertifisert av ”Friend of the Sea” – organisasjonen overvåker hele prosessen fra fisk til ferdig produkt. For å være godkjent av denne organisasjonen stilles det mange krav, og de kan du lese mer om her.Hvorfor ta Eskimo-3?

EPA og DHA som finnes i Eskimo-3 bidrar til å opprettholde normal og god hjertefunksjon, samt normalt syn dersom du får i deg minst 250 mg hver dag. En gravid kvinne gjør en god gjerning om hun får i seg tilstrekkelig DHA, da det bidrar til normal utvikling av hjernen og øynene hos fosteret.


Eskimo-3 inneholder naturlige antioksidanter i en patentert blanding og konsentrasjon, som er avgjørende for stabiliteten til Omega-3-fettsyrene. Produktet finnes også i en egen variant for barn; Eskimo-3 Kids.


Les mer om Eskimo-3 på Life.no.