6 øvelser for å trene hjemme

6 øvelser for å trene hjemme

Trening med egen kroppsvekt er helt perfekt – det er gratis, og du kan trene overalt. Kom i form med disse seks effektive øvelsene!

Les mer

1-Bicepscurl

Fyll to plastflasker med vann. Bøy armene dine i en bicepscurl. For å utfordre kroppen ytterligere tar du et steg bakover og senker det bakre kneet mot gulvet (utfall bakover). Overkroppen skal være strak og ryggen rett. Reis deg opp og senk armene tilbake til startposisjon. Gjenta med det andre beinet.

Antall: 10 stk. Trener: Her jobber du med hele kroppen og forbedrer kondisjonen.


2-Skilpadden

Stå i en opp ned V. Still deg på tærne med rette knær. Senk deg ned mot gulvet ved å bøye armer og knær - gå så langt ned som du klarer. Press deg deretter opp til strake armer og knær. Trekk inn navlen og stram magen.

Antall: 10 stk. Trener: Triceps, bakside arm og god bevegelighet i skuldrene.


3-Hopp over pute

Enkel øvelse som er svært effektiv. Bruk en puff eller krakk, stol eller armlenet på sofaen. Legg en pute på gulvet og gå eller hopp over den. Plasser hendene på puffen, legg puten ved føttene og hopp fra side til side over puten. Ha fokus på å lande mykt, det skal nesten ikke høres at du lander. Stram magen og knip bekkenbunnen.

Antall: 20 stk. Trener: Bein, mage og kondisjon.


4-Chipsen

Ligg på ryggen med bøyde knær og løft hoften så mye som mulig. Tenk deg at du har en pose chips mellom rumpeballene. Stram baken så mye at du knuser chipsen. Begynn å løp med føttene, jobb hele tiden for å holde hoftene så høyt som mulig.

Antall: 30 raske steg. Trener: Bein, bryst, armer, kjernemuskler og kondisjon.


5-Styrk ryggen

Ligg på magen og trekk navlen inn mot ryggraden. Strekk armene foran deg og begynn å pendle med armene i så store bevegelser som mulig. Koble på beina og pendle med bein og armer samtidig.

Antall: 10 stk. Trener: Ryggen, men også kjernemuskulatur og kondisjon.


6-Sjalet

Hold hendene bredere enn skuldrene og trekk i sjalet som om du prøver å slite det i stykker. Trekk så hardt du kan, du bestemmer selv hvor tungt det skal være. Ikke glem å stramme magen. Senk armene til sjalet er under haken, press opp igjen til strake armer.

Antall: 10 stk. Trener: Her jobber du med triceps, bakside arm og du får en god bevegelse i skuldrene.Navn:Leila Söderholm.

Bor:Lidingö, Stockholm.

Gjør:Treningsveileder, kostholdsrådgiver, coach og inspirator.

Blogg: leila.mabra.com.

Beste treningstips: Tren i 10 minutter om morgenen før du går i dusjen. Still timeren på mobilen og kjør fire ulike øvelser, 10 repetisjoner av hver til mobilen ringer. Det kommer til å gjøre deg både lykkelig og fornøyd!Leila Tipser
Beveg deg noen minutter før du begynner å trene. Gjør alle øvelsene tre ganger, da får du en effektiv treningsøkt som på kort tid gir gode resultater.

Liten tid? Gjør så mye du rekker og vær fornøyd med det. Litt trening er bedre enn ingen trening!