Nordmenns sexvaner

Så ofte har nordmenn sex – i virkeligheten

Les mer

Undersøkelse viser:

I Helsebarometeret 2022 har nordmenn svart på hvor seksuelt aktive de er, og hvor aktive de tror andre er. Det viser seg nå at de fleste antar at andre har sex oftere enn det de faktisk har. Og bare én prosent tror at andre aldri har sex, mens resultatet viser at hele 13 prosent aldri har seksuell omgang.


Omtrent like mange kvinner som menn, henholdsvis 16 og 11 prosent, oppgir at de ikke er seksuelt aktive. Det viser Lifes undersøkelse Helsebarometeret 2022. De som er minst seksuelt aktive, finner vi i aldersgruppen 18–30 eller 51–64 år, med henholdsvis 15 og 17 prosent. Samtidig svarer bare én prosent at de tror at andre mennesker aldri har sex. Det er markant forskjellig fra det som faktisk er tilfelle.

Tre prosent av nordmenn har sex daglig, noe som stemmer overens med den generelle oppfatningen. Derimot tror nærmere en tredjedel at andre har seksuell omgang flere ganger i uken. Resultatet viser at dette bare gjelder for 17 prosent av respondentene. Det vanligste er å ha sex et par ganger i måneden.

Eldre er mindre seksuelt aktive

Noe som kanskje ikke er så overraskende, er at vi blir mindre seksuelt aktive med årene.
Det er flere som har sex noen ganger i uken i de yngre aldersgruppene, nær én av fem i kategorien 18–30 år. I alderskategorien 51–65 er det bare én av ti som har sex så ofte.

– Hos Life har vi flere lystfremmende kosttilskudd som kan bidra positivt til våre fysiske behov, helse og velvære – uansett alder og kjønn forteller Life Ekspert Natacha Salte Hagenes. Kosttilskuddene Life tilbyr er blant annet Kjøp Life Libido på Life.no - Life for menn som inneholder Hiritaki, Fenugreek, Selen og Sink som kan styrke Libido.


Natacha forteller også om Maca til både menn og kvinner som tilskudd, samt amerikansk ginseng som er en stor favoritt hos begge kjønn.

More Woman er også en favoritt hos mange med en god blanding av forskjellige urter, vitaminer og mineraler. Fortvil ikke, vi har også More Man - dosering tilpasset menn.


Vi har også et stort utvalg eteriske oljer som hjelper til å stimulere sansene våres. Disse kan brukes til en sensuell massasje, i diffuser for å skape stemning rommet eller til å lage egen sensuell parfyme. Oljer som kan stimulere lysten er rose, neroli, clary sage, patchouli, ylang ylang, jasmine, svart pepper, kardemomme og sandeltre.


Menn og kvinner kan oppleve forskjellige typer utfordringer under og etter overgangsalder som blant annet tørre slimhinner og utfordringer med prostata. Manges favoritt for tørre slimhinner er denne. Life Omega-7. Her får du rikelig med smøring til slimhinnene innenfra og ut. Prostasan er et populært produkt for menn.


Mange kan føle det er litt tabu å spørre om veiledning rundt sexlyst, men i butikkene våre kan du snakke med en helserådgiver og få veiledning for å finne akkurat de produktene som kan hjelpe deg, sier vår Life Ekspert Natacha Salte Hagenes, Operations Manager.


Fire helsefordeler ved å ha sex


Bedre søvn

Når du har sex, frigjøres en stor mengde oksytocin – et hormon som hjelper kroppen med å takle stress, senker pulsen og gjør at du sover bedre.


Smertelindrende

Oksytocin øker også nivået av lykkehormonene endorfiner, som har en smertelindrende virkning. Oksytocin kan også senke blodtrykket, noe som kan dempe for eksempel hodepine.


Styrker immunforsvaret

Sex har vist seg å kunne gi høyere nivåer av immunglobulin A, et antistoff som beskytter kroppen mot bakterier og virus i for eksempel luftveiene. Flere studier peker også på at sex kan styrke hjertet og også redusere risikoen for prostatakreft.


Gjør deg vakrere
Ved sex øker blodsirkulasjonen, noe som bidrar til økt produksjon av proteinet kollagen. Kollagen hjelper huden med å beholde elastisiteten og kan også hjelpe hårrøttene med å produsere sterkere hårstrå.


Du finner Helsebarometeret 2022 her: https://www.lifebutiken.se/om-life/life-halsobarometer