Kan et planteekstrakt redusere allergi?

Kan et planteekstrakt redusere allergi?

Pycnogenol har i flere år vært en bestselger i mange europeiske land og er på topp-10 listen over de mest solgte plantebaserte kosttilskuddene i USA.

Les merEkstraktet fra fransk strandfuru har imidlertid stått på legemiddellisten i Norge frem til nylig. Nå kan Pycnogenol derimot markedsføres som kosttilskudd og som resultat av dette har Pharma Nord lansert produktet Bio-Pycnogenol.


Pollenallergi

På grunn av Pycnogenols kraftige antioksidative effekt har det vært undersøkt om ekstraktet kan redusere allergiske reaksjoner som for eksempel oppstår ved eksponering for pollen. En studie fra 2009 undersøkte nettopp dette (1). Resultatene var svært gode og viste både reduksjon i symptomer fra øyne og nese, sammenlignet med placebo. Blodprøver viste også at gruppen som mottok Pycnogenol hadde lavere nivåer av immunglobulin E (IgE), som er av betydning for straksallergiske reaksjoner. Full effekt oppstod når deltakerne hadde tatt Pycnogenol over en periode på 7-8 uker.Hva er Pycnogenol?

Ekstraktet Pycnogenol fremstilles fra barken til fransk strandfuru, med det latinske navnet Pinus pinaster A. Det finnes mange ulike typer bioflavonoider i Pycnogenol, i tillegg til en rekke fruktsyrer som man også kan finne i frukt og grønnsaker, men ikke i samme variasjon og konsentrasjon. Produktet fungerer derfor som en antioksidant som bidrar til god helse gjennom å beskytte kroppens celler fra oksidativ skade. Pycnogenol er også kjent for å bedre blodsirkulasjonen i kroppen og brukes derfor av mange for å unngå hovne bein ved for eksempel lange flyturer.Patentert ekstrakt av høy kvalitet

Med Bio-Pycnogenol trenger du bare 2 tabletter daglig for å oppnå ønsket effekt. Produktet er produsert under den samme høye farmasøytiske standard som alle andre Pharma Nord produkter, og har et standardisert innhold av minst 60% proantocyanidiner.