Dette hjelper for alt

Dette hjelper for alt

Flått, vampyrer, bakterier og virus har én fellesnevner – de skyr hvitløk.

Les mer


Dem ved det, vi mennesker har i midlertidig hatt både nytte og interesse av den lille knollen i mer enn 4500 år. De egyptiske papyrusrullene fra år 1550 f.Kr er en av de eldste kildene som beskriver medisinsk bruk av hvitløk. Her nevnes grønnsaken som et middel mot en rekke plager, blant annet høyt blodtrykk, ormer og svulster.I antikkens Hellas og Roma ble hvitløken brukt som et universalmiddel for blant annet lungeproblemer, fordøyelsesbesvær og infeksjoner. I Norge er den blitt brukt i folkemedisinen siden 800-tallet mot hoste, urinveisproblemer, vorter og for å unngå å bli forhekset.

Mer om det kan du lese her.


Nåtidens medisinere og forskere er blitt både forhekset og forbløffet over hvitløkens egenskaper, og i frem til 2012 var det gjennomført over 700 studier på Kvolic Aged Garlic Extract. Disse studiene har hatt fokus på kolesterol, høyt blodtrykk, immunstimulering, kognitive funksjoner, leverfunksjoner og mer. Resultatene er blitt publisert i en rekke vitenskapelige tidsskrifter.Positiv effekt på hjertekarsykdommer

Kvolic Aged Garlic Extract har i kombinasjon med koenzym Q10 vist oppsiktsvekkende resultater for hva hjertekarsykdommer gjelder.

En klinisk studie ved UCLA inkluderte 65 brannmenn med moderat risiko for utvikling av hjerteproblemer – amerikanske brannmenn har to til fire ganger så stor risiko enn resten av den voksne befolkningen, og rammes av hjerteproblemer, samt dannelse av plakk i blodårene (arteriesklerose).

Deltagerne i behandlingsgruppen tok 4 kapsler (1200 mg) hvitløk og 120 mg ko-enzym Q 10 per dag – ingen brukte medisiner for hjertekar-relaterte sykdommer. Sudien ble ledet og gjennomført av Dr. Matthew Budoff, M.D og Vahid Nabavi Larijani, M.D ved Los Angeles Biomedical Research Institute ved UCLA.

Resultatene ble presentert på det amerikanske College of Cariology i april 2011, og forskningen viste at kosttilskuddet som behandlingsgruppen i studiet fikk kan være godt for hjertet.

Les om studien og andre ferske forskningsnyheter på hvitløk her.Hvitløk og høyt blodtrykk

I et forsøk med 50 pasienter testet australske forskere om hvitløkstilskudd kan hjelpe personer med høyt blodtrykk, selv om de bruker blodtrykksmedisiner.

I de 12 ukene studien pågikk fikk deltagerne fire kapsler med hvitløkstilskudd hver dag, og resultatene viste at det systoliske blodtrykket (det høyeste trykket) ble i gjennomsnitt 10 mmHg (millimeter kvikksølv) lavere i gruppen som tok fire hvitløkskapsler daglig – sammenlignet med de som fikk narrepiller.

Mer om det kan du lese her.

Foruten de helsemessige fordelene med Kyolic®Aged Garlic Extract, er produktet også luktfritt. Produktserien finnes i 4 varianter i Norge.Kilde: kyolic.no