Still klokken tilbake med kollagen

Still klokken tilbake med kollagen

Les om hvordan kollagen stiller tilbake tiden

Les mer

Kan et "skjønnhetsprotein" virkelig bidra til å redusere kroppsfett, forbedre muskelmasse, gjøre huden vakrere, øke den daglige energien, støtte funksjonen til leddene og forbedre søvnen?


Solid klinisk vitenskap sier JA, til type 1 kollagenpeptider. Dessverre overser mange forbrukere alle disse fordelene med dette fantastiske anti-age-næringsstoffet, på grunn av en utbredt misforståelse om at kollagen bare skal brukes i hudpleieprodukter.Påvist medisinsk historie

Fordelene med type 1 kollagenprotein (enzymatisk hydrolysert til peptider) ble oppdaget på begynnelsen av 1970-tallet. Siden den gang har den blitt brukt av leger, klinikker og sykehus for vekttap, hudproblemer (inkludert behandling av forbrenninger), ernæringsstøtte for eldre og sykehuspasienter, samt vevsreparasjon og for å støtte ledd og omkringliggende vev.Hvordan fungerer de ulike typene av kollagen?

Kollagen er en viktig substans i kroppen og står for 25% av kroppens totale proteinmasse. Forskere har identifisert 28 forskjellige typer kollagen i kroppen, og så mye som 90% av den totale proteinmassen er klassifisert som type 1 kollagen. De to vanligste typene av kollagen er type I og type II.


Kollagen av type 1 omfatter alle organene våre og er en viktig komponent i leddbånd, sener, bein, muskelfibre, blodkar, arrvev, øyne, tenner - og også i håret, huden og neglene. Kollagen type 1 er bokstavelig talt limet som holder kroppen vår sammen.


Nylig har kollagen type 2, som først og fremst finnes i brusk, blitt populært, dette brukes oftest for generell helse. Type 3 kollagen kan også finnes i noen produkter, men sammenlignet med type 1 kollagen spiller det en veldig liten rolle i kroppen. Sammenlignet med type 2 og type 3 kollagen, har kollagen av type 1 mye større anvendelsesmessige og helsemessige fordeler.


Kollagenet fra fisk er av Hydrolysert marint kollagen type 1 og spiller en viktig rolle for bindevevet i huden og i beinvev. Det er ikke bare i forhold til elastisitet og struktur i beinet, men også i forhold til sentrale prosesser i beinmineralisering og metabolisme (Skin pharmacology and physiology 27.3 (2014): 113-119.)


Marint kollagen er mer tilgjengelig for kroppen og kan absorberes opptil 1,5 ganger mer effektivt i tarmen, og biotilgjengeligheten er overlegen i forhold til kollagen fra storfe eller svin. Dette er mye på grunn av dets mindre partikkelstørrelse sammenlignet med andre animalske kilder til kollagen. Dette gjør at kollagenpeptidene raskere tas opp og transporteres til kroppen for syntese av nytt kollagen.Har du kollagentap?

Rundt 30 år begynner vi å miste omtrent 1% av kollagenet vårt per år. Samtidig begynner kroppens evne til å produsere kollagen å avta. For høyt forbruk av sukker, kaffe, koffein, røyking og alkohol kan forringe kroppens kollagen raskere. Stress, medisiner, trening og til og med slanking kan fremskynde denne reduksjonen.


Tegnene på dette er åpenbare. Vi føler og ser effekten av kollagentap hver dag i speilet. Rynker vises, huden tørker, håret blir tynnere og mister glansen, neglene blir sprø, leddene blir stivere, og kroppen vår mister muskelmasse og form. Uten sunne kollagennivå kollapser kroppene våre praktisk talt. Å eldes, er å miste kollagen.Fordeler med kollagen mot aldring

Mange lurer på hvorfor kollagen er forskjellig fra andre typer proteiner som myse, melk, soya, brun ris og erter:


For det første har kollagen eksklusive aminosyrer, Hydroxyproline og Hydroxylysine som ikke finnes i andre proteiner. I tillegg inneholder kollagen flere av de viktige aminosyrene som: glycin, prolin, hydroproxyproline og arginin.


I motsetning til andre proteiner er kollagen naturlig for kroppen vår, og det er grunnen til at det ikke er noen kjente allergier forbundet med det.Kollagen jevner ut huden, gir fyldigere hår og styrker neglene ...

Brukere merker ofte en forbedring i hudens mykhet, fuktighet, hudfarge, utseende, samt forbedring i hårvekst og kvaliteten på håret og neglene.Kollagen forbedrer ledd, bein og restitusjon etter trening ...

Den eksklusive aminosyren til kollagenet; Hydroxyproline spiller en viktig rolle i strukturen og vedlikeholdet av beinmasse og omkringliggende vev. Kollagens høye innhold av aminosyrer støtter også dette, pluss vevsreparasjon og utvinning.


En studie ved Penn State University fant at idrettsutøvere som led av treningsrelaterte leddsmerter opplevde betydelige forbedringer etter 6 måneders bruk av hydrolysert kollagen.Kollagen forbedrer søvnen og øker den daglige energien ...

I motsetning til andre proteiner gir kollagen type 1 tilsynelatende motstridende fordeler ved å både øke energinivået på dagen og samtidig bidra til å forbedre søvnen. Hvordan kan det være slik?Bedre søvn: Kollagens vanligste aminosyre, glycin, er klinisk bevist å forbedre søvnen når den blir tatt ved sengetid. Brukere snakker ofte om dypere søvn og at de våkner friskere.Energi: Når den tas på dagtid, behandler leveren peptidene som komplekse karbohydrater. Dette kan bidra til å stabilisere blodsukkeret og forhindre utmattethet forbundet med svingninger i blodsukkeretJabushe Collagen

- er et hydrolysert marint kollagen type 1, med dokumentert effekt på rynker. Kollagenet er i peptidform, for et mer effektivt opptak.


Studier viser at Jabushe Collagen reduserer synlig aldringstegn med 31%*.


Jabushe Collagen er enkel å bruke. Bland den i ønsket drikke eller strø den over din frokostblanding. Den har en frisk smak av sitrus.


*Journal of Cosmetic Dermatology, 14, 291-301, 2015