Høstens  beste  hudpleierutine

Les mer

Høstens beste hudpleierutine

Det er ekstra viktig å ta vare på huden om høsten og vinteren.
 – Klimaet vårt setter huden på prøve, og den trenger hjelp for å holde seg i balanse, sier Lifes autoriserte
hudpleiekonsulent Carina Karlsson Nyström.


Når høsten kommer, utsettes huden for kaldere og tørrere luft.
Først og fremst trenger huden mer fukt. Det gjelder alle hudtyper, mener hudpleiekonsulent Carina Karlsson Nyström. En god hudpleierutine starter derfor med ansiktsvann. Det forbereder huden slik at den lettere absorberer de etterfølgende produktene.

– Sammenlikn huden med en svamp, den suger ikke til seg vann før den er litt fuktig. Slik er det også med huden. Hvis du fukter huden med et ansiktsvann først, vil huden nyttiggjøre seg de øvrige produktene langt bedre, forklarer Carina.


For ekstra fukt kan du deretter påføre et serum. Disse inneholder ulike fuktkomponenter, for eksempel hyaluronsyre, som finnes naturlig i kroppen. Hyaluronsyrens fremste egenskap er å binde fukten i huden.

– Når det blir enda kaldere og tørrere, kan du også trenge en olje. Jojoba er en lett olje som minner om hudens egne fettstoffer, den passer fint hvis du har litt fet hud. Har du en tørrere hudtype, kan arganolje være et alternativ, er Carinas tips.

Kremen du legger på som siste lag, kan med fordel byttes med en litt fetere type som gir ekstra næring.


– På dager med minusgrader er det en god grunnregel å droppe ansiktsvann og serum om morgenen, og kun bruke det om kvelden. Da utsetter du ikke huden for unødvendig dehydrering, og du reduserer risikoen for frostskader. I stedet får huden tid til å restituere og bygge opp sin egen beskyttelsesbarriere, sier Carina.


Selv om behovet for fukt ofte er en fellesnevner for de fleste hudtyper, kan huden ha mange ulike behov.

– Huden er vårt største organ med mange variasjoner og funksjoner, derfor er det viktig å holde den i balanse med gode hudpleieprodukter og -rutiner.
Er du usikker på hva akkurat din hudtype trenger, bestill time til ansiktsbehandling hos en hudterapeut for å få råd og tips om hvordan du best tar vare på huden din. Da unngår du feilkjøp av dyre produkter – i tillegg til at du får en deilig behandling og en stund for deg selv, avslutter Carina.


3 steg som hjelper huden innenfra – husk

1. Drikk vann – fukten må også komme innenfra.

2. Spis balansert med nok vitaminer, mineraler og fettsyrene omega-3 og -6.

3. Ha en mage i balanse – et velfungerende fordøyelses-system gjør at næringen rekker frem til huden.


hudpleiekonsulenter

Visste du at vi i utvalgte butikker har hudpleiekonsulenter? Les mer og se hvilke butikker her: life.no/om-life/hudpleiekonsulent