Kollagen

Kollagen

Kollagen er en type proteiner som finnes naturlig i kroppen, og utgjør cirka 25% av den totale proteinmengden i kroppen. Særlig i bindevev, hud, knokler, brusk og sener. Kollagentilskudd, med sitt høye innhold av proteiner i form av kollagen, bidrar til å bygge og opprettholde muskelmasse. Kollagen-tilskudd kan også brukes når du ønsker å støtte opp om normal hud og kan med fordel kombineres med C-vitamin som hjelper til å støtte den normale kollagendannelsen. Kollagendannelsen har en betydning for den normale funksjonen til hud, brusk, knokler, blodkar og tannkjøtt. Fra midten av 20-årene vil kroppens naturlige kollagenproduksjon reduseres. Hos Life finner du kollagentilskudd som pulver, tabletter, kapsler og i flytende form.

Les mer

Kollagen kan utgjøre opptil 30% av proteinmassen vår

Menneskekroppen vår består av blant annet proteiner, hvorav kollagen kan utgjøre opptil 30% av hele proteinmassen vår. Det er fordi kollagen på mange vis fungerer som en hovedingrediens i alt bindevev. Ønsker du å finne ut mer om kollagen og dens rolle i kroppen din? Les mer i artikkelen hva er kollagen? 

Kollagen er kroppens naturlige støtdemper

Har du blitt eldre og begynt å merke at leddene i knær og hofter ikke er like smidige som tidligere? Det kan komme av at kroppen produserer mindre kollagen med alderen. Kollagen er kroppens naturlige støtdemper. Tilskudd av kollagen, enten som pulver, tabletter, i kapsler eller i flytende form, kan hjelpe deg å opprettholde myke og smidige ledd. Les mer om kollagen og dens funksjon her.