Julerent med eteriske oljer

Har du lyst til å ta julevasken med eteriske oljer? Her får du mange tips til rengjøringsmidler du enkelt kan lage selv med eteriske oljer, for et rent og velduftende julehjem.

Les mer

Har du lyst til å ta julevasken med eteriske oljer? Her får du mange tips til rengjøringsmidler du enkelt kan lage selv med eteriske oljer, for et rent og velduftende julehjem.

Gulvvask


- 3 dl kjemikaliefri såpe uten parfyme (Eller en sprayflaske med vann og
3 -4 ss eddik 7 %
- 10 dråper Aqua Oleum Lavendel
- 10 dråper Aqua Oleum Bergamot


Vinduer


- En sprayflaske med vann (Tilsett eventuelt litt 7 % eddik)
- 10-15 dråper Aqua Oleum Sitronolje

Klesvask


- Drypp noen dråper med Aqua Oleum eterisk olje etter ønske om hvilken lukt du foretrekker, i skuffen for skyllemiddel.  Lavendelduft og Ylang Ylang er spesielt godt i
sengetøy og håndklær.


Støvsuger


Har du opplevd vond lukt fra støvsugeren?
- Drypp noen dråper Aqua Oleum eterisk olje, eksempelvis Lavendel, Bergamot, Sitron, Appelsin eller en annen lukt du liker, i/på støvsugerposen.
Du får en frisk og ren lukt når du støvsuger.

Toalettet


Hva er vel kjedeligere enn å vaske toalettet? Du kan superenkelt lage dine egne vasketabletter for å fjerne kalk og skitt fra toalettet. Bruk gjerne en tom hylse (toalettrenser).

Du trenger kun tre ingredienser:
- 2,5 dl natron
- 2,5 dl sitronsyre
- 30 dråper eterisk olje, eksempelvis Aqua Oleum Sitron.

Slik gjør du: Start med å blande natron og sitronsyre i en bolle. Deretter tilsetter du en teskje vann og 30 dråper olje. Legg litt av blandingen i hånden og kna sammen.

Hvis den ikke blir til en deig, må du tilsette litt mer vann og olje. Finn fram en isbitform og trykk blandingen ned i formen. La tablettene stå i formen noen timer for å tørke, før du samler dem i en boks.