Enzymer for en sunn kropp

Enzymer for en sunn kropp

Gjør noe med årsakene til fordøyelsesproblemene, ikke bare symptomene.

Les mer

Gjør noe med årsakene til fordøyelsesproble

Mat inneholder som regel godt med proteiner, karbohydrater og fett som må brytes ned og fordøyes til mindre partikler. For at disse partiklene skal kunne fordøyes og passere gjennom tarmveggen er kroppen avhengig av en spesiell type enzymer som må være tilstede når disse stoffene brytes ned. Mye av maten vi spiser i dag er fattig på enzymer, på grunn av varmebehandling og framstillingsmåter.

Det er magen som sier i fra – lytt til den.


Symptomer på mangel av enzymer

Alle reaksjoner i kroppen styres eller igangsettes av enzymer. Det vi spiser eller tar av kosttilskudd kan ikke brytes ned uten hjelp av fordøyelsesenzymer, og for at kroppen skal nyttiggjøre seg maten trengs det metabolske enzymer.

Enzymer er med andre ord viktige for kroppsfunksjonene, immunsystemet, blodomløpet, dannelsen av hormoner osv. Dr. Howell mener at et menneskets levetid er direkte avhengig av den mengden enzymer som er tilgjengelig. I maten bidrar de til å motvirke reduksjonen av enzymdannelse som kommer med alderen. Dermed er det en direkte årsak til både et bedre og lengre liv.

Symptomer på mangel av fordøyelsesenzymer er blant annet matintoleranse, allergi, tretthet, raping, luft i magen, forstoppelse og en generelt dårlig fordøyelse. Er det ikke noe enzymer i maten du spiser så overbelastes fordøyelse, og våre egne enzymer vil komme til kort. Maten blir ikke skikkelig nedbrutt, tarmen blir utett og vi opptar ting vi ikke burde. I tillegg blir immunsystemet overbelastet, vi kan få allergi og kroppen kan forgiftes. Risikoen for kroniske sykdommer øker betraktelig.


På tide å gjøre noe?

Det de fleste av oss burde gjøre, men som ikke alle har tid til, er å ta grep om maten vi spiser og hvordan den er laget. Strekker ikke tiden til kan det lønne seg med en god avlaster for fordøyelsessystemet, og der er ”SuperZym” et veldig bra alternativ. Produktet er det første komplette enzymtilskuddet på det norske markedet, spesialutviklet for et nordisk kosthold. Det inneholder fire forskjellige enzymer som bryter ned proteiner, syv enzymer som stimulerer fordøyelsen av karbohydrater og stivelse, samt et enzym som bryter ned fettstoffer.

Resultatet er en normalisert mage- og tarmfunksjon, og SuperZym med sine tusener av små hjelpere bidrar til at du fordøyer maten ordentlig. Slik reduseres mengden med gasser, og gjør at du ikke føler deg som en oppblåst ballong. Enzymenes bidrag til fordøyelse gjør at du bruker mindre energi til å fordøye maten, samt at du får et bedre næringsopptak. Konsekvensen er med overskudd og energi.

SuperZym er komponert av et stort antall ulike vegetabilske enzymer for å gjøre maten mer lettfordøyelig. Vegetabilske enzymer er aktive, overlever i flere pH-miljøer og virker derfor i alle deler av fordøyelseskanalen. Starter du med enzymer, vil du merke en positiv reaksjon nærmest umiddelbart. Har du hatt fordøyelsesproblemer i lang tid, vil du merke en bedring i løpet av 7-14 dager.

Les mer om enzymer og SuperZym på Life.no.