Slik får du mer spenst i huden

Tips til en mer spenstig hud

5 tips til en mer spenstig hud

Les mer

Kollagen og hyaluronsyre – to stoffer vi finner naturlig i kroppen vår – og de spiller en nøkkelrolle når det gjelder å opprettholde en spenstig og glatt hud. Slik fungerer de!


Kollagen

Kollagen for huden er litt det samme som hva fjær er for madrassen – det gir elastisitet og spenst. Kollagen er et naturlig elastisk proteinfiber og utgjør omtrent 30 prosent av kroppens totale proteinmengden. Det, og elastin, finnes blant annet i vårt såkalte støttevev i huden. Takket være kollagen får vevet tak og effekten på huden blir det at den blir sterkere og mer elastisk. Etter hvert som vi blir eldre, reduseres kollagenproduksjonen i kroppen, og som et resultat av dette, blir huden tynnere og over tid mindre spenstig.


Hyaluronsyre

Hyaluronsyre (HA) er et stoff som finnes i alle ledd og vev – og mest av alt i huden. Egenskapene til hyaluronsyre er at den har veldig god evne til å binde

og holde på vann. Når hyaluronsyre binder fuktighet til seg selv så dannes et gele-lignende stoff, som plumper og har en smørende effekt på huden, noe som igjen virker utglattende på huden. Sammenlign for eksempel med hvordan tørket frukt reagerer hvis den blir gjennomvåt.

I likhet med kollagen reduseres produksjonen av hyaluronsyre i 30-årene og som et resultat av det kan man kjenne at huden blir tørrere og blir man mister

elastisitet i huden.


5 tips for spenstig hud

1. Enkelt men effektivt: Drikk rikelig med vann! Det er helt nødvendig for dannelsen av nye celler og for ikke å tørke ut huden fra innsiden.

2. Peel og gi fukt! Ved å peele huden fjerner du gamle hudceller og frisk ny hud gir deg ekstra glød. Fukt huden med en mykgjørende og fuktighetsgivende ansiktskrem eller olje.

3. Åpenbart, men viktig: Hopp over røyking og sterk sol. Dette er de to faktorene som elder huden mest.

4. Skjønnhet kommer innenfra! Ta kosttilskudd for huden. Stoffer som sink, biotin, niacin og vitamin B2 bidrar alle til normal og frisk hud.

5. Boost med vitamin C! Vitamin C bidrar til normal kollagendannelse i kroppen, noe som er viktig for normal funksjon for huden.