Naturlige vitaminer

Naturlige vitaminer

Les om naturlige vitaminer

Les mer

Vanlige vitamintabletter fremstilles ofte kjemisk, til tross for at det er mulig å lage dem helt naturlig. En av fordelene med naturlige vitaminer er at delemnene allerede finnes i kroppen, noe som gjør det lettere for kroppen å nyttiggjøre seg vitaminene.


Vitaminer og mineraler er livsnødvendige for oss. Dessverre kan vi ikke produsere dem selv, med unntak av D-vitamin, som kroppen produserer når vi er i sola. Derfor trenger vi å få i oss vitaminer – hele livet.


Et sunt kosthold

Et sunt kosthold er et godt utgangspunkt for at vi skal få i oss den næringen vi trenger. Men alder, livsstil, vekt, trening og hvordan tarmene klarer å ta opp næring, påvirker hva vi trenger ekstra tilførsel av. I følge Jan Wiberg, kvalitetsansvarlig i Life, kan det sammenliknes med at kroppen har et innebygget lager av vitaminer og mineraler.

– Vi må opprettholde et minimumnivå av vitaminer- og mineraler for å unngå mangelsykdommer. For mange av oss er det imidlertid vanskelig å fylle vitamin- og mineraldepotene hundre prosent, og dermed sikre oss et best mulig grunnlag for et langt og friskt liv, sier Jan.


Naturlige vitamintilskudd

Ekstra vitamintilskudd kan hjelpe.
De fleste vitaminene som selges på det nordiske markedet er syntetisk fremstilt, til tross for at det er mulig å produsere helt naturlige vitamintilskudd. 


Kunstig fremstilt askorbinsyre, som gir C-vitamin, er for eksempel både enklere og billigere å produsere enn det er å utvinne naturlige vitaminer.

Ulempen med en syntetisk produksjon er at man isolerer og produserer kun selve vitaminet. Dermed mister man andre hjelpestoffer som gjør det lettere for kroppen å nyttiggjøre seg tilskuddet.

– Når vi fremstiller naturlige vitaminer, utvinner vi dem fra blant annet frukt og grønnsaker. C-vitaminet i våre vitaminer er for eksempel fremstilt gjennom fermentering av ikke-genmanipulert mais, og våre B-vitaminer kommer fra Guava-ekstrakt. For å hjelpe kroppen med å ta opp og gjøre nytte av vitaminene, lar vi andre hjelpestoffer følge med på kjøpet. Det gjør at kroppen kjenner igjen vitamintilskuddet, som dermed lettere tas opp, forklarer Jan.


Fermentering

Mange naturlige vitaminer produseres ved fermentering, en slags gjæringsprosess som også gjør emnene lettere tilgjengelig for kroppen. Lifes naturlige multivitaminer inneholder ekstrakt fra grønnsaker og bær, som brokkoli, blomkål, tranebær og solbær, med innhold som er skreddersydd for de respektive målgruppene.


Velkommen inn og få råd og hjelp fra oss. Vi hjelper deg med gode vaner som får kosthold, energi og søvn i balanse.Tekst Sofia Zetterman