Strålende sommerhud

Hovednøkkelen til en sunn hud i sommer er å bessytte huden utenfra mot de sterke solstrålene. Men husk også at du kan støtte huden innenfra. Betakaroten er et stoff som ikke bare gir huden en gyllen tone, det kan også bidra til å styrke huden og gjøre den mer motstandsdyktig. BETAKAROTEN ER ET pigment som finnes i naturen, og som gir rød, gul, oransje og grønn farge til grønnsakene. Gulrot er kanskje den mest kjente kilden til pigmentet. 

STOFFET HAR EN lett brun tone, som når det lagres i hudens fettlager, forsterker hudens brunfarge. Betakaroten hjelper også kroppens hudceller med å produsere pigmentet melanin, som er kroppens naturlige beskyttelse mot sola, noe som også gjør at huden får en brunere nyanse når den eksponeres for sol. Nettopp derfor inngår betakaroten i mange solkremer for en beskyttende effekt. Men det er viktig å huske at selv om betakaroten hjelper hudens indre beskyttelse, så erstatter den ikke solkrem som beskyttelse mot solas farlige UV-stråler. Den beskyttende effekten av betakaroten kommer gradvis. Vil du komplettere kostholdet ditt med tilskudd, begynn i god tid slik at du best mulig kan nyte sola tidlig i sesongen. 

VISSTE DU AT …

… betakaroten er et forstadium til vitamin A? Hvis kroppen trenger A-vitamin, omdannes betakaroten til den aktive formen for vitamin A. I tillegg til at betakaroten har en gunstig effekt på huden, bidrar vitamin A til at syn og slimhinner fungerer normalt.


Naturlige kilder til betakaroten:

• Gulrot

• Papaya

• Mango

• Grønnkål

• Persille

Beskytt huden

Beskytt huden

Beskytt huden mot solens skadelige UV-stråler med organisk solkrem. Velg mellom solkrem, spray eller pinne – SPF15, SPF30 og SPF50 – og legg til solbeskyttelse som en del av din daglige hudpleierutine. Solens stråler når oss selv på en overskyet dag, for ikke å snakke om det stressende lyset fra de digitale skjermene. Finn din solfylte, økologiske favoritt online hos oss på Life.

Beskytt huden