Mage i ulage

Mage i ulage

Det er to måter ”feriemagen” kan slå seg vrang på – enten åpnes alle sluser, og du blir sittende på do med sommerlektyren i fanget, eller så holder den

Les mer


sommerstengt.

Forstoppelse er noe de fleste av oss opplever fra tid til annen, og oppleves både ubehagelig og vondt. Du føler deg oppblåst, plages tidvis av kvalme, redusert matlyst og begynner etter hvert å få smerter i magen.

Det er to måter ”feriemagen” kan slå seg vrang på – enten åpnes alle sluser, og du blir sittende på do med sommerlektyren i fanget, eller så holder den sommerstengt.

Forstoppelse er noe de fleste av oss opplever fra tid til annen, og oppleves både ubehagelig og vondt. Du føler deg oppblåst, plages tidvis av kvalme, redusert matlyst og begynner etter hvert å få smerter i magen.

Forstoppelse kan være en akutt episode, eller den kan være kronisk. Er du på do mye mindre enn vanlig i uken? Må du virkelig ”jobbe” for å tømme tarmen? Det kan være tegn på at du har forstoppelse, og da må du passe godt på deg selv – treg mage kan også føre til blødninger og hemoroider.  blødninger og homoroider. t somg i uken, eller må du virkelig " treg mage kan det også føre til blødninger og homoroider. t som

De vanligste årsakene

Årsakene til forstoppelse er ofte uskyldige – fiberfattig kosthold, lite mosjon, for lite inntak av vann, eller stress er gjerne grunnen. En del merker at de blir harde i magen når de spiser mye hvit pasta, ris, havre og potetstivelse, men også dårlige do-vaner og at du stadig utsetter toalettbesøk kan gi forstoppelse. Likeså miljøforandring og uvante forhold, for eksempel reise eller utedo, kan også gjøre at magen slår seg vrang.

Uansett årsak burde du gjøre noe med det, og løsningen for deg kan være helsekostproduktet ”Frukt & Fiber”, som stimulerer tarmfunksjonen på tre måter uten å ødelegge tarmens naturlige bevegelse:Rabarbrarot

En såkalt kontaktlaksativ, hvilket vil si at den inneholder stoffer som i kontakt med tarmslimhinnen stimulerer denne til å trekke seg sammen.Tamarind

Inneholder syrer som trekker vann til seg, og mykner hard og tørr avføring.Fiber

Trekker til seg væske og sveller. Dette gir volumøkning som skaper en refleks, slik at tarmveggen trekker seg sammen.

Frukt & Fiber fås som tyggeterninger og tabletter. Terningene må tygges godt, og det er viktig å drikke godt med vann til. Tablettene er mer egnet for diabetikere, fordi de har mindre fruktkonsentrat.

Ikke fall for fristelsen å dytte innpå ekstra om magen har streiket i flere dager. Én terning om kvelden er nok til at du kommer deg på do neste dag. Produktet benyttes ved behov, men ikke mer enn tre dager per uke.

Les mer om Frukt & Fiber på Life.no.

God ferie(mage)!