Merete (37) ble smertefri med Infrarød Sauna

Merete (37) ble smertefri med Infrarød Sauna

Smertefri med Infrarød Sauna

Les mer

SMERTEFRI ETTER 14 ÅR
Da Merete Bruvik-Meyer var 23 år fikk hun diagnosen leddgikt. Deretter fulgte mange år med vonde ledd, skjelettplager og muskelplager. Hun gikk på kraftige smertestillende, og i perioder cellegift for å holde sykdommen i sjakk. For litt over ett år siden fikk hun høre om infrarød badstue. Dette skulle vise seg å endre livet til 37-åringen.


SLIPPER MEDISINER
– Det er helt fantastisk. Jeg har forsøkt mye forskjellig for å lindre smertene opp gjennom årene, både medisiner, endret kosthold, trening og yoga. Men infrarød badstue er noe av det som har fungert best, sier Bruvik-Meyer. For første gang, siden hun fikk den revmatiske sykdommen, klarer hun nå å fungere helt uten medisiner.


SMERTELINDRING og AVGIFTNING
– Varmen er lindrende og jeg slapper godt av. Jeg kjenner en umiddelbar smertelindring, men merker også god effekt resten av dagen etter å ha brukt den, sier hun.

Etter å ha blitt behandlet med cellegift og andre sterke medisiner, føler Merete at det er godt å svette all guffen ut av kroppen.
– Jeg svetter alle giftene fra kroppen og dermed sover jeg bedre, har mindre smerter, har mer energi og føler meg generelt bedre, stråler 37-åringen.


ANBEFALES AV REVMATIKERFORBUNDET

Én av fire nordmenn har en sykdom relatert til muskel- og skjelettsystemet. Mer enn 300.000 av disse har en revmatisk diagnose. Norsk Revmatikerforbund opplyser at svært mange av deres medlemmer har god erfaring med varmebehandling.

– Mange av våre medlemmer har hatt god effekt av infrarød sauna, spesielt på vinteren, opplyser kommunikasjonssjef Håkon Aas i Norsk Revmatikerforbund.


HELSEHYPE
I USA har bruken av infrarød badstue blitt en «helsehype» som har tatt av i skjønnhetsbransjen, der både Lady Gaga, Cindy Crawford og Jennifer Aniston sverger til de positive effektene av denne typen badstue.

De siste årene har forskere ved Universitetet i Øst-Finland vist at bruk av badstue er forbundet med en rekke helsemessige fordeler. I en av deres siste studier, med 100 testpersoner, viste at å ta badstue i rundt 30 minutter senker blodtrykket samtidig som hjertefrekvensen øker - på samme måte som middels intensiv trening. Funnene deres ble også publisert i Journal of Human Hypertension.