Les våre spørsmål og svar på melatonin! Hva er det, hvordan bruker du det, hvor mye bruker du?

Hva er melatonin?

Les mer

Alt om søvnhormonet melatonin

Har du lurt på hva melatonin er, bedre kjent som søvnhormonet? Hvordan det brukes, eller hvor mye man kan bruke? Da kan du lese vår lille melatonin-guide her som gir deg svar på de mest vanlige spørsmålene om melatonin.

Hva er Melatonin?

Melatonin er et hormon som gjør at vi føler oss trøtte og som gjør det lettere å sovne. Det er viktig at kroppen produserer nok melatonin, til rett tid, for at døgnrytmen vår skal fungere optimalt. Melatonin lages i epifysen i hjernen og hjelper med å regulere søvnsyklusen din.

Hvordan virker hormonet Melatonin?

Nivåene av melatonin øker om kvelden når det blir mørkt, og når sitt toppnivå midt på natten. De avtar når morgenen og lyset nærmer seg. Melatonin blokkerer naturlig signaler i hjernen som oppmuntrer til våkenhet, og hjelper deg å føle deg trøtt når det nærmer seg leggetid.

Hvorfor kan det være lurt å ta tilskudd av melatonin?

Det er bevist at eksponering for høyenergilys (blått lys) om kvelden og om natten undertrykker frigjøringen av hormonet melatonin. Lavere melatoninnivåer kan gjøre det vanskeligere å sovne og er også knyttet til andre helseproblemer. Tilskudd av melatonin kan bidra til innsoving og regulering av kroppens søvnsyklus og hjelpe mot søvnforskyvning, som eksempelvis jetlag eller skiftarbeid.

Hvor raskt får man effekt av melatonintilskudd?

Melatonin kan tas omtrent 15 minutter til en halv time før du legger deg. Melatonin gir kun en døsighet som gjør det lettere å sovne, så det er viktig å følge andre gode råd for god søvn hvis du har søvnproblemer.


Hvor mye melatonin skal man ta?

10 dråper – 0,5 ml under tungen før du legger deg.


Er det noen som ikke kan ta produktet?

I Norge er kosttilskudd av melatonin regulert for voksne.

Andre tips for god søvn/tilskudd du kan kombinere med melatonin - Les mer om søvn her! Se hele vårt produktutvalg med melatonin her.NYHET! Life Balance Melatonin

- Støtter søvnsyklusen

- Reduserer innsovningstiden

- Hjelper mot jetlag


Endelig er vår egen Life Balance Melatonin her! Flytende melatonindråper som gjør det enkelt å ta ditt melatonintilskudd. Tilskudd av melatonin bidrar til å redusere innsovningstiden og lindrer den subjektive opplevelsen av jetlag.