Spirulina

Spirulina

Den lille blågrønne mikroalgen er en av verdens mest kraftfulle næringskilder, og inneholder mye vitaminer og mineraler at den får bli med astronautene ut i rommet.

Les mer

I spirulina finner du en nesten rekordlang liste med vitaminer, mineraler og antioksidanter. Algen inneholder nemlig mer sink enn spinat, mer betakaroten enn gulrot og mer protein enn egg. I algen finner du også store mengder med jern, B-vitamin, kalsium og vitamin E.


Visste du at?

Spirulina har fått være med ut i rommet? Algen er så full av næringsstoffer at NASA sørger for at alle romskip har et lager når astronautene skal forlate jorda.

Følg det anbefalte daglige inntaket på 15 gram. 

Unngå spirulina hvis du er gravid eller ammer.Slik spiser du den

Bland 1–2 teskjeer spirulina med litt kaldt vann om morgenen og drikk som en shot. Spirulina kan også brukes som et sunt tilskudd i eplejuicen eller i en smoothie. Bland med dine favorittfrukter, bær og grønnsaker. Du kan også ha spirulina i frokostgrøten, i supper, sauser eller i salatdressingen.


Tips!

Spirulina tas best opp av kroppen hvis du spiser den på fastende mage. Den har også en oppkvikkende effekt, og passer derfor godt på frokostbordet.
Grunnoppskrift

Bland 1 skje med spirulina, 3 dl frisk eplejuice og en banan i en mikser. Eplejuicen kan erstattes av pasjonsfruktjuice, surmelk eller yoghurt. Bananen kan byttes mot jordbær eller andre bær. Tilsett gjerne isbiter og honning, eventuelt ekstra proteinpulver ved behov.

Spirulinatapenade

Du trenger: 200 gram svarte oliven uten stein  1 lite fedd hvitløk, knust  6 friske basilikumblader  1 ts Himalayasalt 2 ss kapers juicen av ½ lime  3 ss olivenolje 1 ss spirulinapulver

Slik gjør du: Ta alt i en mikser eller bland med en stavmikser til du får en passe grov tapenade. Smør den på kjeks eller bruk den som dipp.

Tips: Du kan også blande en spiseskje spirulina i guacamolen!