8 beauty hacks med kokosolje

8 beauty hacks med kokosolje

Les om beauty hacks med kokosolje

Les mer

Fra sunt hår til myke lepper og alt i mellom, er kokos den nye beauty hacken. Lær om åtte naturlige og sunne skjønnhetstriks med kokosolje.


Visste du at det finnes mange forskjellige skjønnhetstriks med kokosolje? Kokosolje er rik på vitaminene K, E og jern. Den har også naturlige antibakterielle midler, slik som laurinsyre. Denne oljen er virkelig et vidunder, og den har mange fordeler for helsen din.


Flere av disse er godt kjent allerede. De inkluderer bruken av denne oljen for å naturlig gjøre stoffskiftet raskere, regulere kolesterolnivået, og den har evnen til å redusere de skadelige effektene av sykdommer, som diabetes.


Dessuten kan den gjøre dine skjønnhetsrutiner sunne. Prøv følgende 8 flotte skjønnhetstriks med kokosolje.


1. Skjønnhetstriks med kokosolje: Balsam

I tidligere tider brukte kvinner kokosolje for å ta vare på håret sitt. På grunn av dette, er det mange sjampoer og behandlinger som bruker denne oljen som en av de viktigste ingrediensene.


Andre fordeler inkluderer:

-Intens hydrering

-Holder røttene sunne


Alt du trenger å gjøre er å varme opp oljen til du er i stand til å spre den enkelt. Så påfører du den til håret. Sørg for at den blir godt fordelt. Etterpå, ha håret i en dusjhette.. Etter du har latt oljen virke i noen timer eller over natten, skyll håret. For veldig krøllete hår, vil det å bruke litt kokosolje også bidra til å kontrollere hårets volum og definere krøller.


2. Leppepomade

Et annet skjønnhetstriks med kokosolje er når du har sprukne lepper. Dette er på grunn av dens store mengde av næringsstoffer, evne til å hydrere, og delikate smak. Denne oljen kan hjelpe deg å gjøre at dine lepper ser myke, smidige og sunne ut.


Et enkelt alternativ er å blande litt varmet kokosolje med en teskje sukker og en liten mengde honning. Dette fungerer som en naturlig eksfoliering. Den lar deg forsiktig fjerne død hud. Alt du trenger å gjøre er å påføre denne blandingen med jevne, sirkulære bevegelser til du får leppene du ønsker.


3. Gjøre tennene dine hvitere

Som vi sa tidligere, har kokosolje antibakterielle og anti-fungale egenskaper. Dette gjør det ideelt for å bekjempe bakterier i munnen. Det eliminerer også plakk.


Dette er et triks som hjelper deg å bleke tennene naturlig og lar deg få en frisk pust. Denne oljen fremmer også helsen til tannkjøttet og reduserer risikoen for at du får hull i tennene.


Alt du trenger å gjøre er å bruke en spiseskje kokosolje for å pusse tennene i stedet for tannkrem. Puss som du normalt ville og skyll etterpå.


4. Fjerning av sminke

Kokosolje er flott for å fjerne sminke. Dette er fordi den lett fjerner vannbaserte produkter som mascara.


Dette vil hjelpe deg å ha en ren, fast hud. Noe som er enda bedre, er at denne oljen ikke vil skade huden din når du rengjør den. Den hjelper deg også med å rense huden din, redusere rynker og gi fuktighet.


Dypp en bomullsdott i litt kokosolje. Deretter bruker du den til å forsiktig rense ansiktet og øyevippene dine. Dette vil hjelpe deg å pleie dem og fremme vekst.


5. Fuktighetskrem

Du kan også bruke kokosolje som en body lotion. Du kan til og med legge den til i favorittkremen din. Takket være det høye antioksidantinnholdet, hjelper dette deg med å:


-Gjøre aldring av huden tregere

-Bekjempe frie radikaler

-Behandle problemer som akne og eksem


Påfør den etter du har tatt en varm dusj. Dette vil få kokosoljen til å trenge inn i huden for å fukte den. Oljen roer irritasjon og etterlater huden din med en følelse av at den er glatt og fast.


Du kan også bruke den på neglebåndene for å styrke neglene dine.


6. Barberskum

Hvis du bruker denne oljen som et barberskum, lar den deg fukte huden din. Den hjelper deg også til å unngå irritasjon forårsaket av friksjon.

Påfør en spiseskje kokosolje til området du ønsker å barbere. Dette reduserer friksjonen og gjør håret ditt glattere.


En annen fordel med å bruke kokosolje som et barberskum er at du ikke trenger å fjerne det etter du har barbert deg. Hvis du lar den forbli på, vil den fungere som en fuktighetskrem.


7. Peeling av huden

Du kan kombinere kokosolje med andre ingredienser for å lage en peeling. Dette er delvis takket være dens hydrerende egenskaper.


Hvis du blander kokosolje med litt sukker eller havsalt, vil du få en svært effektiv eksfoliering. Du kan også tilsette sitron, honning, aromatiske oljer, eller blomsterekstrakter. For eksempel kan du tilsette fersk lavendel for en god duft.


8. For vakre føtter

Når du bruker kokosolje til å massere føttene dine, holder du dem fri fra forskjellige sykdommer. Dette er på grunn av oljens anti-soppegenskaper og antibakterielle egenskaper.


Den bidrar også til å bekjempe tørre, sprukne hæler. Å gni denne oljen forsiktig på føttene holder føttene myke til sandalsesongen.