Hold deg brun enda lenger

Hold deg brun enda lenger

Tipsene for å holde deg brun enda lenger.

Les mer

Forbered sommerhuden med Betakaroten

Betakaroten er kroppens egen kilde til vitamin A og er derfor supert tilskudd for å forberede sommerhuden.Husk å forberede deg for solens påvirkning på huden nå når sommeren endelig er her. Er du ikke forberedt, ender du fort under parasollen resten av sommeren. Solforbrenning og soleksem er ikke noe du ønsker deg i solsteken. Rynker som ofte skyldes for mye sol, burde du også ha i tankene.


Dersom du ønsker å oppholde deg i solen denne sommeren, men gjerne vil unngå forbrenning, eksem eller rynker, så er det én ting som gjelder – solkrem.


Dette gjør betakaroten

Uten å fravike solkremen en tomme, så kan du også spise deg mer motstandsdyktig. Nyere studier viser at mikronæringsstoffer, kalt karotenoider, som finnes i forskjellige frukter og grønnsaker har evnen til å beskytte huden mot solbrenthet. Det mest potente karatenoidet er betakaroten, og finnes blant annet i gulerøtter, sikorisalat, mango, aprikoser og spinat.


Betakaroten er kroppens egen kilde til vitamin A, og er en viktig antioksidant som kan redusere celleskader og tidlig aldring. Årsaken er at betakaroten er fettoppløselig, og lagres i blant annet hudcellene. Her styrker det cellene og stimulerer pigmentdannelsen, før det forbereder huden til soling, og gir en raskere og mer varig brunfarge. Det kan dermed motvirke solbrenthet og eksem.


Prøv betakaroten

Vil en bunt gulerøtter daglig være nok til å forebygge og forlenge brunfargen? Muligens, men da skal du spise mye.


Gulerøtter er sunt året rundt, og det samme gjelder aprikoser, spinat og alle de andre grønnsakene som er orange, grønne og gule, men det skal fremdeles mer til.


En idé kan være å kjøpe Betakaroten – denne inneholder alt du trenger for å bli enda brunere, enda lenger.


Begynn med Betakaroten et par uker før solsesongen setter inn for alvor, og fortsett gjerne en tid etter at du har lagt bikinien i klesskuffen.Ha en god og brun sommer!