Sauna test uke1

Sauna test uke1

Én uke med infrarød sauna – bedre hud og detoxreaksjoner

Les mer- Hva har du gjort med huden din?

Tanten min var veldig nysgjerrig på hva jeg hadde gjort med huden min da jeg møtte henne for litt under en uke siden. Jeg ble så paff, fordi jeg ikke er vant til at noen kommenterer huden min. 

- Har du sminket deg? Har du brukt foundation kanskje? Huden din stråler virkelig!

Jeg hadde verken sminke på, eller brukt foundation eller noen spesielle kremer. 
Kunne det være saunaen som hadde gitt meg mer glød bare etter bare 2 ganger?
Da jeg kom hjem senere den dagen, sjekket jeg i speilet. Huden var tydelig strammere og porene mindre. Det stemte, huden hadde virkelig fått en fantastisk glød. Da jeg tittet nærmere, var flere av de hvite miliene i huden vekk! Det kan jo egentlig ikke være mulig?! Jeg dobbeltsjekket og det stemte.


Et kick av energi
Det var sist uke at jeg møtte tanten min. Jeg hadde da brukt saunaen kun 2 ganger. Ikke bare hadde jeg fått en ny glød, men energien steg betraktelig etter hver runde i den infrarøde saunaen. Jeg måtte le da jeg satt meg inn i ”teltet” første gangen. Et komisk syn, men det passerte raskt. Følelsen av varme helt inn til margen og den roen og velværet jeg følte var fantastisk. De første gangene svettet jeg kun litt. Jeg fikk beskjed av Siw fra Radiant Health at dette var helt normalt. Kroppen må akklimatisere seg og kroppen må venne seg til å svette. Spesielt hvis man har vært syk så lenge som jeg har vært.  Etter saunaøktene orket jeg faktisk å trene (som for tiden har vært svært tungt) og utrolig nok ble jeg ikke plaget av melkesyre etterpå. Det var akkurat som om saunaen ga kroppen et kick av energi og musklene fungerte som de skulle.


Detox-reaksjoner
Etter et par dagers pause, tok jeg sauna på nytt onsdag og torsdag. Denne gangen merket jeg at svetten kom raskere. Faktisk etter bare 5 minutter. Utrolig nok var leggene mine våte nesten med det samme, og på ryggen rant det perler av svette. Deretter merket jeg for fullt at kroppen begynte å reagere. Jeg fikk et hvitt belegg på tungen og kløe i hodet. Jeg ble ganske sliten etterpå og fikk en ganske trykkende hodepine. Jeg vet at jeg er mer enn gjennomsnittet forgiftet, så at slike reaksjoner skulle komme, hadde jeg egentlig innstilt meg på. Jeg passet på å drikke masse sitronvann for å rense ut. Både onsdag og torsdag sov jeg bedre enn jeg pleier. Ofte ligger jeg våken, men nå sovnet jeg mye raskere enn vanlig. For en deilig følelse!

På lørdag tok jeg 45 min i saunaen og svettet noe voldsomt.  Det føles mer og mer som en treningsøkt å sitte i IR-saunaen. Det føles ut som jeg flusher ut giftstoffer og kroppen føles lettere. Jeg merket noen utbrudd av uren hud noen timer etterpå, men allerede i går var det vekk. Tydelig at det er mye som skal ut.


Miljøgifter
Etter å ha vokst opp som nærmeste nabo til Mongstad Oljeraffineri vet jeg at kroppen er full av miljøgifter. Det har nok ikke hjulpet at jeg har spist fisk stort sett hver dag de siste årene. Som jeg nevnte i første innlegg måtte jeg mase meg til kvikksølv-test av legen. Testen var entydig og legen fikk sjokk av de høye nivåene. For meg betød det et vendepunkt og jeg visste at jeg måtte starte på min livs detox. Nå gleder jeg meg til å se hva de neste ukene byr på. Jeg gleder meg faktisk til hver gang jeg skal bruke den infrarøde saunaen og føler meg mer og mer hekta for hver dag som går.


Oppsummering etter uke 1:

  • Bedre hud
  • Bedre søvn
  • Mer energi
  • Overskudd til å trene
  • Detoxreaksjon

Stay tuned!

Eva