Fri frakt over 199,-
Klikk og hent
Rask levering
Alt om solskinnsvitaminet D-vitamin

Alt om solskinnsvitaminet D-vitamin

Les om D-vitamin

Vitamin D kalles solskinnsvitaminet fordi kroppen kan produsere D-vitamin når huden utsettes for sollys. Mennesker i dag bruker en stor del av tiden innendørs, jobber på et kontor, sitter mye foran datamaskiner og får derfor kanskje ikke så mye sollys. Heldekkende klær svekker også kroppens evne til selv å produsere vitamin D.

Hva er vitamin D?

Vitamin D er et vitamin, men tilhører egentlig i kategorien hormoner. Vitamin D er viktig for absorpsjon av kalsium og fosfor og regulerer kalsiumbalansen i skjelett og tenner.

I løpet av høsten og vinteren når solen er fraværende, og de få solstrålene som tidvis skinner har veldig svak styrke, må vi helt stole på at det vi spiser dekker vårt behov for vitamin D.

Hva er de vanligste typer vitamin D?

De vanligste formene for vitamin D er D3 og D2. Vitamin D3 er et vitamin som dannes i huden ved sollys, men det kan også fås gjennom maten vi spiser. Vitamin D2 kan bare tas opp gjennom kosten.

Hva skal du spise for å få i deg vitamin D?

Vitamin D finnes i matvarer som egg og fisk. Spesielt fet fisk som laks, sild og makrell er gode kilder til vitamin D. Egg og kjøtt inneholder også noe D-Vitamin.

Vitamin D er et fettløselig vitamin, noe som betyr at du må spise mat som inneholder fett for at kroppen skal ta opp vitamin D i kroppen.

Hvilken type D-vitamin brukes i kosttilskudd?

Vitamin D i kosttilskudd kommer oftest fra fettet i saueull. Saueullfett inneholder samme stoff som finnes i huden. Når det utsettes for ultrafiolett lys produseres vitamin D på samme måte som i huden. Derfor har den samme D-vitaminform som den som finnes i mat  (vitamin D3, cholecalciferol). For deg som ønsker et 100% vegansk kosttilskudd, har vi Life Vitamin D3 Vegan.

Kosttilskudd erstatter ikke et variert kosthold.
Det er viktig med et balansert kosthold og en sunn livsstil.