5 tips til deg som sitter mye foran skjerm

Røde og tørre øyne etter en arbeidsdag, her har du tipsene som kan hjelpe!

Les mer

Skjermer har blitt en stor del av hverdagen vår, og dette merkes. Mange sliter med tørre, røde, irriterte og slitne øyne etter en lang dag foran skjerm. Å være fokusert på en skjerm over lengre tid kan være veldig belastende for øynene, men det finnes råd!


Du kan mest sannsynlig ikke gjøre noe med hvor mange timer du bruker foran skjerm i jobbhverdagen, men det er mange ting du kan gjøre for å forebygge problemer med synet som følge av skjermbruk. Vanlige symptomer på at du har hatt en lang dag foran skjerm kan være:


- Irriterte og røde øyne

- Tørre og kløende øyne

- Uklart eller dobbelt syn

- Hodepine

- Stiv nakke og ømme skuldre

- Rennende øyne og økt følsomhet for lys


"Skjerm-trøtte" og irriterte øyne kan være ubehagelig, men det er vanligvis ikke alvorlig og går som regel over når øynene får hvile. Dog finnes det måter å forebygge og lindre.


1. Gi øynene hvile. Ta jevnlige pauser, der du ser vekk fra dataskjermen og fokuserer på andre ting som er lengre unna. Gå gjerne bort til et vindu og la øynene fokusere på noe helt annet noen minutter. Ved å fokusere på gjenstander lenger unna hjelper du øynene å slappe av. Gi øynene jevnlige pauser, husk det er bedre med mange små pauser, enn få og lange. Bonustips! Beveg deg litt i samme slengen og kjenn hvordan litt bevegelse hjelper til å senke høye skuldre og virker oppkvikkende på energinivået.


2. Fuktgivende øyedråper. Når man arbeider mye foran skjerm så opplever mange tørre og irriterte øyne, en av årsakene kan være at man er veldig fokusert og blunker mindre. Fuktende og lindrende øyedråper kan da være til god hjelp.


3. Ha riktig lys og unngå refleksjoner. Du kan fort bli blendet av for mye sollys fra vinduer eller kraftig belysning i rom, slik blending kan være irriterende for øynene. Refleksjoner fra lyse vegger og lyse skinnende objekter som gir refleksjoner i dataskjermen kan irritere øynene.


4. Små grep ved arbeidsplassen. Å hele tiden skifte fokus mellom dataskjerm og ark du har liggende foran deg kan være slitsomt for øynene. Har du mulighet til å feste arkene ved siden av PC-skjermen? Sjekk gjerne lysstyrken på skjermen din også, det kan være anstrengende for øynene å fokusere på en skjerm med lav lysstyrke når det er veldig lyst i rommet. La lysstyrken på skjermen gjenspeile lysstyrken i rommet di sitter i for å unngå unødvendig belastning på øynene.


5. Behov for databrille? Opplever du hodepine etter mye jobbing foran dataskjerm, du kjenner at du sitter og myser når du har sittet foran skjermen en stund- eller du opplever hodepine etter endt arbeidsdag foran skjerm, da bør du vurdere synsundersøkelse.Nyhet hos Life! Oculocin Propo

- en øyedråpe som hjelper mot betennelse, stressede, røde, irriterte og tørre øyne.


Dette er et naturbasert produkt som kan være nyttig for behandling av blepharitis, kronisk konjunktivitt og tørre øyne uten antibiotika. De sterile øyedråpene er konserveringsfrie.

Disse øyedråpene inneholder ingredienser som har blitt brukt i århundrer over hele verden for forskjellige helseproblemer, og i disse øyedråpene spiller de en viktig rolle i beskyttelsen og synkskomforten til øyets overflaten. Den smørende ingrediensen Glyserin hjelper til med å balansere lipid i ocular overflate og beskytter den mot uttørking. Oculocin Propo har en naturlig effekt for oppfriskning av røde, irriterte og tørre øyne.

· Umiddelbar virkning

· Smøring

· vasking

· Økt synkomfort

· Øyebeskyttelse

· Økt visus (synsskarphet)

· Lindring

· Restitusjon

· Egnet for kontaktlinsebrukere.


De sterile øyedråpene er konserveringsfrie, fosfatfrie og pH-nøytrale og meget godt egnet for kontaktlinsebrukere. Det er brukt for å lindre, behandle tørre og irriterte øyne. Den inneholder naturlige ekstrakter av tre kjente ingredienser:

· Aloe vera

· Propolis

· Kamille


Meget godt egnet før bruk av harde og myke kontaktlinser:

For best effekt anbefales det å vente i 2 minutter etter at dråpene er påført før kontaktlinser settes inn.