Tykt og glansfullt hår

Tykt og glansfullt hår

Det er få forunt å ha en tykk og glansfull hårmanke, men det finnes mange – og helt naturlige – måter å hjelpe håret på rett vei. Med riktig stell, kosthold og pleie kan du minimere slitasjen og styrke håret ditt fra hårrøtter til tupper

Les mer

Her er de beste tipsene for å få et tykkere hår.


Håret består av to deler: roten og selve hårstrået. I roten finnes celler som kalles pigmentceller. De produserer stoffet melanin, som gir håret fargen sin. 


Hårstråene består for det meste av keratin, et protein som også finnes i både huden og i neglene. Hårrøttene spiller en sentral rolle for hårveksten. Det er der hårcellene bygges opp. For at håret ditt skal bli sterkt, tykt og sitte lenge på, må du gi det de riktige forutsetningene – både med næring og pleie – slik at det vokser seg sterkt allerede ved roten.


Beskytt håret

Faktorer som sol, saltvann, luftforurensing, blekemidler, styling med varmeverktøy og dårlig kosthold gir juling til håret. Husk alltid å benytte varmebeskyttende produkter ved styling, samt å velge en sjampo, balsam og fuktgivende kur som passer akkurat for din hårtype. Komplementer gjerne med en naturlig olje som pleier, fukter og beskytter hårets lengder. Beskytt håret i solen, og bruk badehette når du bader i basseng, slik at du beskytter håret mot kjemikaliene. Velg også en god børste som ikke sliter på håret ditt. Børst morgen og kveld. Det stimulerer blodsirkulasjonen og får hårbunnens naturlige, pleiende oljer ut i hårets lengder.


Spis riktig

Også indre faktorer påvirker hårets utseende. Håret mister raskt glans og vitalitet når du stresser for mye, sover for lite eller hopper over mosjon som får kroppen til å føle seg bra. Kostholdet spiller også en stor rolle. For at kroppen skal ha det bra og håret vokse seg sterkt, frisk og tykt, kreves det et allsidig kosthold med inntak av alle proteiner, mineraler og vitaminer som kroppen trenger. Sink, selen og B-vitaminer er alle dokumentert som bra for håret. Sats på frukt og grønnsaker, samt nøtter og brun ris, som inneholder B-vitaminer. Jern er også viktig for håret, så sørg for å få i deg tilstrekkelig med jern gjennom f.eks. kjøtt, gresskar- og sesamfrø eller ved tilskudd.


Masser mer

Massasje av hårbunnen er en god måte å stimulere veksten på. Massasjen stimulerer blodsirkulasjonen, som igjen får i gang hårets vekst i hårsekkene. Vær allikevel forsiktig så du ikke gnikker så mye at håret slites. Ha tålmodighet! Det tar tid for hårstrået å vokse og forandre seg, så regn med tre til fire måneder før du evaluerer resultatet.


9 måter å beskytte håret ditt på

- Børst håret ditt forsiktig før hårvask. Børst aldri vått hår, da slites hårstråene lettere av.

- Hårvask sliter på håret. Vask håret maks 2-3 ganger i uken.

- Benytt en mild sjampo og skyll godt. Følg opp med pleiende balsam.

- La håret selvtørke og unngå varme.

- Benytt børste av høy kvalitet, gjerne med rundt børstehode eller bredtannet kam.

- La håret være utslått så ofte som mulig.

- Beskytt håret mot sterke solstråler.

- Spis velbalansert og sunn kost.

- Ta ekstra kosttilskudd som hjelper håret ditt på vei!


Quickfix for tykkere hår


Føn det tykt

Vask håret med volumgivende sjampo og balsam, og påfør så volumspray eller mousse for økt volum ved røttene. Føn så håret tørt med hodet opp ned. Benytt en stor rundbørste for å løfte håret ytterligere, og tupper lett ved røttene for ekstra volum.


Krøll det tykt

Å krølle håret er en rask måte for å få det til å se tykkere ut. Velg en krølltang eller hårruller som er skånsomme mot håret, og husk å benytte varmebeskyttelse i håret først. Budsjett-trikset er å teste ut å sove med håret i en lett fuktig knute eller flette for naturlige lokker.


Juks med extensions

Ønsker du dramatisk lengre eller fyldigere hår? Orker du ikke å vente? Da bør du kanskje teste ut extensions. De finnes både løse extensions, som du raskt og enkelt fester selv, eller permanente, som sys eller limes på ditt eget hår og holder i opp til tre måneder.


Visste du at??

Vi normalt mister 100 hårstrå om dagen. Et hårstrå vokser ca. 0,35 mm i døgnet i normalt 2 – 6 år og blir mellom 22 – 75 cm langt, før det til slutt faller av for å gi plass for et nytt hårstrå.


Tre huskurer for håret

Oljekuren: Lag en egen kur for håret hjemme ved hjelp av olje, som sies å bidra til et tykkere og fyldigere hår. Kokosnøttolje eller olivenolje er et godt alternativ. Masser inn oljen i håret og la den virke – jo lengre jo bedre. Surr gjerne et håndkle rundt håret – eller enda bedre – sett deg en stund i badstuen. Varmen forsterker effekten. Skyll ut oljen etterpå.


Eggekuren: Du kan også vispe 1-2 egg og lage en egen hårkur. La virke i ca. 30 minutter og skyll så ut. Denne proteinkuren kan du lage hver uke for å styrke håret.


Avokadokuren: Bland sammen en avokado, en banan og en matskje olivenolje. Masser det inn i håret, og la virke i 30 minutter, slik at næringen rekker å bli absorbert i skalpen. Skyll og sjamponer.