PMS

PMS

Vi har kosttilskudd, vitaminer og mineraler som kan minske PMS plager.

Les mer

8 tips til deg

Hva er PMS?

PMS står for premenstruelt syndrom, altså før mensen-syndrom, og er egentlig et samlebegrep for ulike fysiske eller psykiske symptomer som oppstår én gang i andre halvdel av menstruasjonssyklusen, og som vanligvis forsvinner så fort man får mensen.

Les mer om PMS
Hva er PMS

Ernæringsterapeuten tipser!

Slik håndterer du PMS

Nedstemt, irritert, ømme bryster, magesmerter... Nærmere 85 prosent av alle kvinner har opplevd symptomer på PMS – premenstruelt syndrom. Det er mye du kan gjøre for å håndtere plagene, ifølge Linda Granquist, ernæringsfysiolog i Life.

Les mer om PMS
Slik håndterer du PMS

PMS står for premenstruelt syndrom, og er egentlig et samlebegrep for ulike fysiske eller psykiske og følelsesmessige symptomer og ubehag som jenter og kvinner kan oppleve i andre halvdel av menstruasjonssyklusen. Vanligvis forsvinner symptomene så fort man får mensen. Like før menstruasjonen kommer, er det vanlig at kvinner og jenter opplever noe ubehag. Vanlige symptomer på PMS er tretthet, humørsvingninger, hodepine, ømme bryster, oppblåsthet, vektøkning, søtsug, fet hud og kviser/akne.

PMS er en forkortelse for premenstruelt syndrom, altså før mensen-syndrom. PMS er egentlig et samlebegrep for ulike fysiske eller psykiske symptomer som oppstår én gang i andre halvdel av menstruasjonssyklusen, og som vanligvis forsvinner så fort man får mensen. 


Hvis man har problemer gjennom hele syklusen, er det ikke PMS det handler om. For noen fortsetter PMS-symptomene noen dager etter at mensen har startet, noe som kan ha med å gjøre at man har problemer med å føre ut østrogenet fra kroppen.

 

Symptomene varierer fra person til person og varierer også ofte fra måned til måned. Igjen skyldes dette at hormonsystemet er følsomt og i stor grad påvirkes av livsstilsfaktorer som stress, kosthold, ernæringsstatus, søvnkvalitet med mer. De vanligste symptomene ved PMS er tretthet, humørsvingninger, hodepine, ømme bryster, oppblåsthet, vektøkning, søtsug, fet hud og kviser/akne.