PMS

PMS

Vi har kosttilskudd, vitaminer og mineraler som kan minske PMS plager.

Les mer

Hva er PMS?

PMS står for premenstruelt syndrom, og er egentlig et samlebegrep for ulike fysiske eller psykiske og følelsesmessige symptomer og ubehag som jenter og kvinner kan oppleve i andre halvdel av menstruasjonssyklusen. Vanligvis forsvinner symptomene så fort man får mensen. Like før menstruasjonen kommer, er det vanlig at kvinner og jenter opplever noe ubehag. Vanlige symptomer på PMS er tretthet, humørsvingninger, hodepine, ømme bryster, oppblåsthet, vektøkning, søtsug, fet hud og kviser/akne. Les mer om hva PMS er og hvordan du kan redusere symptomene.


Hvis man har problemer gjennom hele syklusen, er det ikke PMS det handler om. For noen fortsetter PMS-symptomene noen dager etter at mensen har startet, noe som kan ha med å gjøre at man har problemer med å føre ut østrogenet fra kroppen.

Plages du med sterke symptomer?

Symptomene varierer fra person til person og varierer også ofte fra måned til måned. Igjen skyldes dette at hormonsystemet er følsomt og i stor grad påvirkes av livsstilsfaktorer som stress, kosthold, ernæringsstatus, søvnkvalitet med mer. De vanligste symptomene ved PMS er tretthet, humørsvingninger, hodepine, ømme bryster, oppblåsthet, vektøkning, søtsug, fet hud og kviser/akne. Slik kan du håndtere PMS.