Du stopper ikke røyting med sjampo

Du stopper ikke røyting med sjampo

Håret er en del av vår identitet – en følgesvenn vi har vurdert opp og ned i speilet nesten hele livet

Les mer

Slik får du kontroll på hårtapet.

 Det er derfor ikke så rart at alarmklokkene går av i det du opplever at du mister mer hår en normalt. Katastrofetanker melder seg – vil det stoppe? Blir jeg skallet? Hva skal jeg gjøre?

Mange kvinner, unge som eldre, mister mye hår i perioder. Mistrøstig ser de at lokkene blir tynnere, sprø og livløse. Frustrasjonen blir heller ikke mindre av at ”halve manken” henger igjen i hårbørsten, eller at dusjsluket er tett etter hårvasken.

Men du kan ta det helt med ro – vi skal forklare deg hvorfor hårtap skjer, og kanskje har vi noe som kan hjelpe på humøret.
Flere faktorer

Hårets tilstand er påvirket av flere faktorer – forurensing, tørr vinterluft inne, klimaanlegg, stekende sommersol, trening, sport og aktiviteter som gjør at vi svetter. For å dempe skader disse ytre påvirkningene har for håret bøtter vi gjerne på med sjampo, balsam og diverse hårkurer, men det ikke alle tenker på er at kroppens indre miljø har minst like stor innvirkning på hårets tilstand.

De hormonelle svingningene kvinner opplever i forbindelse med pubertet, graviditet, fødsel, amming og overgangsalder kan sette håret på store prøvelser. Det blir tynt, mister spenst og styrke, og det begynner å ”røyte”. Bruk av P-piller kan også påvirke håret, og det samme gjelder kostholdet ditt – slurver du med maten, vil håret røpe deg raskt.Ta ondet ved (hår)roten

I mer enn 16 år har ”Arcon-Tisane” blitt brukt av kvinner som kjenner at håret ikke lenger er så fint og fyldig som det har vært, eller burde være. Arcon-Tisane er vitaminkapsler som tilfører kroppen og håret verdifull og nødvendig næring. Håret trenger dette for å vokse seg sterkt og sunt, noe én kapsel med Arcon-Tisane om dagen tilfører.

Kosttilskuddet inneholder ekstrakt av kaldpresset frø fra bukkehornkløver, B-vitaminkomplekset som B2, B6, folat, kalsiumpantentat og nikotinsyreamid – alle nødvendige for at håret, så vel som huden, holder seg friskt.
3 måneders kur

Et hårstrå vokser om lag 1 mm i uken, og derfor vil det ta litt tid før du ser forbedringene. Normalt vil du merke at det skjer noe etter ca. 3-4 uker. Kosttilskuddet gir hårrøttene næring innenfra, og gjør at hårtapet reduseres og de nye hårstråene vokser opp sterkere og tykkere.

For å få best resultat burde du bruke Arcon-Tisane i minst 6 måneder. Sliter du med hårtap eller hår som lett brekker, anbefales det at du følger opp med en 3 måneders kur, én gang i året. Kosttilskuddet påvirker kun hårveksten på hodet, ikke andre steder.

For mer informasjon om Arcon-Tisane-kapslene kan du gå inn på Life.no