Naturlig hudpleie

Naturlig hudpleie

Naturlig hudpleie inneholder naturlige ingredienser som er så lite behandlet som mulig

Les mer

.

 Ofte økologisk eller biodynamisk dyrket, alternativt ville vekster. Produktene inneholder få syntetiske ingredienser – helst ingen. Naturlig hudpleie inneholder fornybare råvarer og nedbrytbare ingredienser.

Det finnes fortsatt ikke noe regelverk som styrer hvilke hudpleieprodukter som kan kalles naturlige. Dette innebærer at andelen naturlige ingredienser kan avvike mye mellom ulike såkalte natrulige produkter på markedet. Se gjerne etter en sertifisering. Det finnes mange ulike sertifiseringer for naturlig og økologisk hudpleie. Les mer om disse nedenfor.Naturlig hudpleie hos Life

Life har et bredt sortiment av naturlig hudpleie og en tydelig policy: De produkter vi kaller naturlige har minst 95% naturlige ingredienser.

Stoffer som ofte forekommer i konvensjonell hudpleie, men som er mindre vanlig i naturlig hudpleie, kan du lese mer om nedenfor.


Sertifiseringer for naturlig og økologisk hudpleie

SertifiseringEcocertNatrueBDIHSvanen*Naturlig innhold, minimumskrav50 %100 %Så høyt som mulig–Økologisk innhold, minimumskrav ved økologiske produkter10 %70 %Så høyt som mulig–Syntetisk innhold, maks50 %0 %Så høyt som mulig–Vann regnes med som naturlig ingrediensJaNei––KontrollorganDem selvUavhengigUavhengigDem selvGevinstdrevetJaNeiJaNei

* Svanen er mer en miljøsertifisering enn sertifisering for naturlig hudpleie. De forbyr et antall syntetiske stoffer som kan innebære en risiko for helse og miljø.Økologisk hudpleie

Er produktene økologiske, innebærer det at hele produksjonen skjer med hensyn til miljøet. De inneholder råvarer som ikke har blitt sprøytet med kjemiske plantevernmidler og er innpakket i materiale som kan gjenvinnes.
Hva er SLS-virkestoffer?

SLS-virkestoffer, er effektive såpestoffer som brukes i rengjøringsprodukter. De reduserer vannets overflate og løser opp smuss og fett. SLS finnes stort sett i alle sjampoer og er en stor miljøskurk ettersom naturen har vanskelig for å bryte ned stoffet. De går under betegnelsen sodium laureth sulfat.
Hva er parabener?

Parabener er et samlebegrep for konserveringsmidler og har over lang tid blitt brukt i kosmetikk og hygieneprodukter. Forskere i EU har kommet fram til at de vanligste parabenene, methylparaben og ethylparaben, er sikre å bruke i kosmetikk og hygieneprodukter. Derimot er det usikkerhet rundt  propylparaben og butylparaben, og det pågår derfor studier på disse parabenene. Parabener går under navn som butylparaben, isobutylparaben, propylparaben, isopropylparaben og methylparaben.Hva er mineraloljer?

Mineraloljer utvinnes av råolje – en ikke fornybar ressurs som brytes veldig  langsomt ned i naturen. Mineraloljer er vanlig å finne i konvensjonelle hudpleieprodukter, og går ofte under navn som petrolatum, vaselin, parafin, propylenglykol og paraffinum liquidum.

Hva er karbomer?

Karbomer er et stoff som brukes som fortykningsmiddel i hudpleieprodukter. Karbomer er en såkalt syntetisk polymer, som innebærer at den er fremstilt av råolje –en ikke fornybar ressurs som brytes veldig langsomt ned i naturen. Karbomer kan dessuten inneholde det giftige stoffet benzen.
Hva er PEG-stoffer?

PEG-stoffer er petrokjemiske syntetiske emulgeringsmidler, det vil si fortykningsmidler. De tilsettes for å gi kremer en jevn konsistens og forhindrer at produkter som inneholder fett og vann skiller seg. PEG, eller polyethylenglykol, utvinnes i lange kjemiske prosesser som vanskelig brytes ned i naturen. PEG-stoffer står ofte i innholdsfortegnelsen som polyethylenglykol eller PEG etterfulgt av et tall. Jo høyere PEG-tall, desto fastere konsistens.