Gi glød til sommerleggene

Gi glød til sommerleggene

Hvordan gi glød til sommerleggene

Les mer

Gi glød til sommerleggene – hvordan lykkes med brun uten sol

Spill solen et puss ved å jukse fram fargen! Life lærer deg triksene for å lykkes med brun-uten-sol.


Vi vet det, kjoledebuten etter en lang sesong med langbukser er aldri spesielt morsom, med et par bleke stilker kan føles selvlysende i all sin hvithet. Hver eneste lille skavank blir synlig, som mistede vanter på nyfalt snø.


En fin snarvei kan være å bruke brun-uten-sol-produkter for å få fram fargen. Ofte handler det kanskje ikke om å bli akkurat brun, men heller være et ønske om å jevne ut fargetonene litt. I England snakker man ikke lenger om ”fake tan”, de kaller det ”skin finishing”; altså det å skape en jevn, frisk hudtone ved hjelp av brun-uten-sol.


Men, vi vet også at det ikke alltid er helt enkelt å lykkes. Et flammete resultat, med flekker eller striper, kan være en kjedelig konsekvens. Med gode forberedelser kan du unngå dette, og ”juksefargen” blir både jevnere og holder lengre. Slik gjør du:


Trinn 1 – Skrubbe

Forberedelsene begynner allerede i dusjen. Benytt en kroppsskrubb eller skrubbevott for å skrubbe bort døde hudceller som eller ville ha løsnet og lett ført til en ujevn hudtone.


Trinn 2 – Sikring

Områdene rundt leddene er ofte de mest problematiske ved brun-uten-sol: knær, albuer og fotblad. Her er ofte huden tørrere, noe som fører til at mer farge suges opp. Resultatet kan bli mørkt og flekkete. Dette kan du motvirke ved å smøre inn disse områdene med en vanlig hudlotion en stund før du skal påføre selvbruningen. Da mettes den tørre huden slik at den ikke suger opp like mye farge fra brun-uten-sol-kremen. Gjør likedan med hendene!


Trinn 3 – Påføre

For å unngå flekker og striper gjelder det å arbeide systematisk og nøye. Begynn nedenfra og opp, ett ben om gangen. Begynn med å legge kremen på de store flatene for siden å smøre den mot føtter, ankler og knær. Fortsett oppover resten av kroppen og ansiktet.


Trinn 4 – Hendene

Vask hendene nøye med såpe når du er ferdig. For å unngå å få en ring rundt håndleddene, kan du avslutte med å legge litt brun-uten-sol på en bomullsdott og applisere dette på håndbakene, samt stryke forsiktig over fingrene.


Trinn 5 – La tørke

La tørke ordentlig før du tar på deg klær eller legger deg på hvite laken. Det er smart å påføre om kvelden, slik at du på morgenen kan dusje av eventuell duft – men allikevel beholde en vakker farge!


Trinn 6 – Forleng fargen

I dagene som følger er det fint å gjennoppfukte huden med en vanlig bodylotion, så holder fargen lengre.Slik virker det

Brun-uten-sol er helt ufarlig for kroppen. Det virksomme stoffet heter DHA, og er et helt naturlig sukkerstoff som fremstilles fra sukkerbeter. Ved påføring på kroppen reagerer det på hudens aminosyrer, noe som igjen stimulerer det øverste laget av hudceller til å produsere melanin. Det er melaninet vi ser som en gyllenbrun farge. Avhengig av individuelle egenskaper i huden, kan DHA reagere litt forskjellig fra person til person. Noen blir gyllenbrune, mens andre blir noe mer gule i tonen. Den lite ønskede oransje tonen har heldigvis de fleste av dagens brun-uten-sol-produkter lykkes med å fjerne.Brun-uten-sol gir ingen beskyttelse mot solen, slik solfaktor eller en naturlig brunfarge gjør. I følge hudleger kan en naturlig brunfarge sammenlignes med en solbeskyttelse opp til faktor 3. Du kan derimot forberede huden med kosttilskudd i løpet av sommerhalvåret, som en hjelp til å få en mer gyllenbrun nyanse. 


Det erstatter allikevel ikke solbeskyttelse, siden risikoen for å solbrenne seg fortsatt er tilstede.