Kvalitetstrening

I våre butikker vil du alltid møte Life-eksperter med inngående produktkunnskap som ønsker å gi deg gode tips, råd og inspirasjon. Denne gangen har vi snakket med August Skarning.

Lifes August Skarning vet hvor godt vi har av trening. Her er hans beste tips for å opprettholde rutinen i hverdagen og holde kroppen i form.

Hva trener du og hvor ofte?


– Jeg trener til vanlig en 8 dagers trenings-splitt med 2 hviledager, hvor fokuset er på styrke og hypotrofi trening for både overkropp og underkropp. Så har jeg en rask og enkel bevegelighetsrutine som jeg prøver å få gjort hver morgen. Samt en rask HIT-rutine jeg utfører annenhver dag. Jeg gjør også en form for langvarig cardio på 30–50 minutter 1–2 ganger i uken.


Hva er den største myten når det kommer til trening og restitusjon?


– En av de største mytene i trening er at «mer er bedre» – ideen om at du må trene hardt og ofte for å oppnå resultater. Faktisk er kvalitet viktigere enn kvantitet når det gjelder trening. Å overdrive treningen kan føre til

overtrening, skader og utbrenthet. Kroppen trenger tid til å restituere seg og tilpasse seg treningen, noe som ikke skjer hvis du konstant presser den til det ytterste.

Hva er dine beste tips for å holde kroppen i bevegelse og leddene i form?


– For å holde kroppen i bevegelse og leddene i god form, er det viktig å inkludere regelmessige tøyninger og fleksibilitetsøvelser i treningsrutinen. Et balansert kosthold med næringsrike matvarer, som inneholder antiinflammatoriske ingredienser, kan bidra til å hindre betennelse og opprettholde leddhelsen. Noen gode tilskudd jeg liker å ta for å opprettholde fleksibiliteten i leddene er Life Flexilett Curcumin, Life 70% Omega-3, og så bytter jeg litt på kollagentilskuddene jeg tar for å finne hvilke jeg trives best med.


Hvilke triks har du for å få gjennomført treningen de dagene du egentlig bare vil være hjemme?


– For å få gjennomført treningen på dager du helst vil være hjemme, kan det være til hjelp å bruke ulike strategier for å komme seg på trening. Å sette små, oppnåelige mål kan bidra til å bryte ned motstand, samtidig som å kle seg om til treningstøy kan signalisere til hjernen at det er på tide å være aktiv. Å ha en treningspartner kan gi deg ekstra motivasjon og ansvar.

Beste måten å komme seg etter en tøff økt?


– Først vil jeg tenke på å få tilbake en god væskebalanse i kroppen, da en ofte mister mye vann under trening. Personlig liker jeg å drikke kokosnøttvann etter trening pga. dets naturlige elektrolyttinnhold som kalium,

natrium, kalsium og magnesium, som er essensielle for å opprettholde væskebalansen. Jeg passer på å innta en form for lettopptakelig proteinkilde en 30 minutter til en times tid etter treningsøkten min, mens det anabolske vinduet er på sitt beste.


Dine favorittprodukter for å opprettholde mobilitet og forenkle trening?


– Life Balance Energy er en favoritt for meg rundt treningsøkter. Denne gir meg et godt og stabilt fokus og energinivå gjennom hele økten. L-Arginin er noe jeg alltid har verdsatt høyt når det kommer til trening. L-Arginin er en forløper til nitrogendioksid, som vil bidra til å utvide blodårene, og øke blodsirkulasjonen. Ginko Biloba er kanskje mitt favoritt-tilskudd nå for tiden. Jeg implementerte dette urtetilskuddet for en 2–3 måneder siden, og har sett store forskjeller på trening når det kommer til mentalt fokus, muskulærutholdenhet, og ikke minst vaskularitet og pump. Life Flexilett Curcumin er også ett av mine favoritt-tilskudd. Dette ble en game changer for livet mitt generelt da jeg valgte å implementere det for noen år tilbake siden. Kapslene inneholder

curcumin, en type gurkemeieekstrakt, som lett tas opp av kroppen og også vitamin C, som bidrar til normal kollagendannelse, som er viktig for normal funksjon av brusk.

Klappet og klar

Vi har samlet alt du trenger for at sommerens trening skal foregå så smidig som mulig. Vi heiar på deg!