Blomkålkoteletter

Blomkålkoteletter

Dette vil vi lage i sommer - enkel og supergod! Server med jordbærtabbouleh, salt fra de grillede sitronene og tahinisaus.

Les mer

Jordbærtabbouleh

1,5 dl Fullkornsbulgur

2 store kniper bladpersille

1 knipe fersk mynte

1 liten sjarlottløk

15 ferske jordbær

2 dl Helios solsikkefrø

1 sitron, juice og revet skall

½ dl Helios olivenolje

Helios Salt og pepper


Slik gjør du

Lag fullkornsbulgur som anvist på pakken og kjøl ned. Finhakk bladpersille, mynte og løk. 

Skjær jordbærene i terninger. Rist solsikkefrøene  i tørr stekepanne og kjøl ned. 

Bland alle ingrediensene med bulgur og smakssett med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.


Tahin-saus

4 ss Helios Tahin

1 dl vann

1 ss Helios lønnesirup


Rør alle ingrediensene sammen.


Blomkålkoteletter

2 store blomkålhoder

1 dl barbequesaus

2 ss Helios olivenolje

2 sitroner


Slik gjør du

Skjær bort ca 1 cm av blomkålsroten og fjern de største bladene. Skjær 3-4 stk, ca 2 cm tykke blomkålsskiver fra mitt-delen, legg skivene på et fat. 


De mindre, ytterste blomkålsbukettene som ikke sitter fast i stilken kommer til å falle av, legg de i et foliepapir.


Del sitronene i to og legg dem på grillen med den skårede siden ned. Rør sammen barbequesaus og olje til glazen og pensle over alla blomkålskoteletter og løse buketter.


Grill blomkålen på middels varme under lokk til den er myk og har grillspor, ca 4-5 minutter. Vend de og grill andre siden (vend også buketten). Pensle på litt ekstra glaze om de ser tørre ut.


Server med jordbærstabbouleh, saft fra de grillede sitronene og tahinsaus.