Jordbærtabbouleh
1,5 dl Fullkornsbulgur
2 store kniper bladpersille
1 knipe fersk mynte
1 liten sjarlottløk
15 ferske jordbær
2 dl Helios solsikkefrø
1 sitron, juice og revet skall
½ dl Helios olivenolje
Helios Salt og pepper
Slik gjør du
Lag fullkornsbulgur som anvist på pakken og kjøl ned. Finhakk bladpersille, mynte og løk.
Skjær jordbærene i terninger. Rist solsikkefrøene i tørr stekepanne og kjøl ned.
Bland alle ingrediensene med bulgur og smakssett med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.
Tahin-saus
4 ss Helios Tahin
1 dl vann
1 ss Helios lønnesirup
Rør alle ingrediensene sammen.
Blomkålkoteletter
2 store blomkålhoder
1 dl barbequesaus
2 ss Helios olivenolje
2 sitroner
Slik gjør du
Skjær bort ca 1 cm av blomkålsroten og fjern de største bladene. Skjær 3-4 stk, ca 2 cm tykke blomkålsskiver fra mitt-delen, legg skivene på et fat.
De mindre, ytterste blomkålsbukettene som ikke sitter fast i stilken kommer til å falle av, legg de i et foliepapir.
Del sitronene i to og legg dem på grillen med den skårede siden ned. Rør sammen barbequesaus og olje til glazen og pensle over alla blomkålskoteletter og løse buketter.
Grill blomkålen på middels varme under lokk til den er myk og har grillspor, ca 4-5 minutter. Vend de og grill andre siden (vend også buketten). Pensle på litt ekstra glaze om de ser tørre ut.
Server med jordbærstabbouleh, saft fra de grillede sitronene og tahinsaus.