Chili con carne

Chili con carne

Lag en stor porsjon så har du litt til fryseren til en travel ettermiddag, eller sett restene i kjøleskapet. Lag en stor porsjon så har du litt til fryseren til en travel ettermiddag, eller sett restene i kjøleskapet - chili con carne blir bare bedre når den får stå litt!

Les mer

Ingredienser



1 kg Karbonadedeig, gjerne økologisk
2 løk
4 fedd hvitløk
4 gulrøtter
2 paprika
Helios stekeolje til steking
1-2 ts spisskummin
1-2 ts tørket koriander
2 chili
2,5 bokser Helios kikerter
2 bokser Helios kidneybønner
Salt og pepper
20 g Ecuador mørk sjokolade
Vann til å koke ut pannen



Slik gjør du


Legg karbonadedeigen i en varm stekepanne og bare dra den såvidt fra hverandre. Snu etter hvert bitene når de ser godt stekt ut på utsiden. På denne måten får kjøttet en god stekeskorpe, uten at det kokes i sin egen kraft. Legg kjøttet til side.
Hakk løk og hvitløk og surr dette sammen med hakket chili i en stor gryte sammen med litt olje. Rør inn krydder. Tilsett etterhvert hakkede gulrøtter og paprika og ha i kjøttet.
Kok ut pannen og ha kraften i gryta sammen med de hermetiske tomatene. Ha i hakket sjokolade og la alt putre i minst 30 minutter, veldig gjerne lenger. Tilsett tilslutt de hermetiske bønnene, varm opp og smak på gryten for å se om det er nok krydder.