Sellerirotsuppe

Sellerirotsuppe

deilig suppe med sellerirot. Perfekt på en kald vinternat når man må ha noe varmt i kroppen.

Les mer

Ingredienser



ca 600 g sellerirot
2 ss smør/olje
1 løk
2 fedd hvitløk
1 ss Helios grønnsaksbuljong
1 liter vann
1 dl matfløte
1 ss Helios eplecidereddik
200 g sjampinjong
100 g bacon
3 ss pinjekjerner
salt og pepper



Slik gjør du

1 Skrell og del sellerirot, løk og hvitløk i terninger. Fres løken til den blir blank i 1 ss smør/olje.

2 Ha i sellerirot og hvitløk, dekk med kraft og kok opp. La småkoke til selleriroten er mør, ca. 15 minutter

3 Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de blir gyldne. Legg så til side. Del bacon i terninger.

4 Stek bacon til det blir sprøtt og legg det så til side. Del sjampinjong i skiver og stek med 1 ss smør. Krydre med salt og pepper

 5 Kjør suppa glatt med en stavmikser og rør inn matfløte, eplecidereddik og litt salt og pepper

6 Servér med sopp, bacon og pinjekjerner på toppen.