Fermentert hjemmelaget ketchup

Fermentert hjemmelaget ketchup

Lag en god og hjemmelaget fermentert ketchup.

Les mer

Barna vil gjerne ha ketchup på alt og du forsøker kanskje å begrense bruken fordi ketchup ikke bare er tomater, men gjerne både sukker og tilsetningsstoffer. Derfor vil jeg gjerne dele en superenkel, hjemmelaget, fermentert ketchupoppskrift med deg, så du kan la barna dine kose seg med ketchup akkurat når de måtte ha lyst.


Ingredienser

600 g økologisk tomatpurè

0.5 dl økologisk lønnesirup

0.5 dl myse (eks. Molkosan eller Vita Biosa kjøpt på helsekost)

2 ss rå øko eplecidereddik

1 ts mineralsalt

1 ts allehånde

1 fedd hvitløk, finhakket



Slik gjør du

1. Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt.

2. Ha ketchupen i et norgesglass med gummistrikk og lokk.

3. La stå i romtemperatur på kjøkkenbenken for fermentering og utvikling av melkesyre og syrlighet i 2-4 dager.

4. Smak etter 2 dager og kjenn om du liker syrligheten. Om du tåler mer syrlighet la den stå litt til. Pass på at den ikke overgjærer, da smaker den ikke godt lenger.

5. Ha ketchupen i små tette glass og lagre den i kjøleskap. Bruk den som ketchup på maten, som tomatsaus i pastaretter og i gryter og supper.


Skrevet av: Berit Nordstrand