Fri frakt over 199,-
Rask levering
Fermenterte grønnsaker

Fermenterte grønnsaker

Fermenterte grønnsaker kan du bruke på brødskive med pålegg, til taco, i stedet for surkål eller ved siden av gryteretter.

Ingredienser


Rå grønnsaker etter ønske
Krystallsalt (ca 100g pr 500ml)
Krydder etter ønsket smak (eks karve, einebær, pepper, sennep, urter etc)
Vann. Mengde avhenger av størresle på glasset, bør dekke grønnsakene pluss 2 cm til.
Molkosan (2 ss pr 500ml)


Slik gjør du

1 Kutt grønnsakene i bitbare størrelser

2 Legg grønnsakene og krydderet i lag i et glass og press sammen. Glasset skal kun fylles fire femdeler

3 Kok opp vannet og la det avkjøles

4 Tilsett deretter salt og Molkosan før du heller over i glasset med grønnsakene.

5 Vannet bør dekke 1-2cm over grønnsakene- Forsegl glasset godt

6 Oppbevar glasset på et varmt sted i 5-7 dager

7 Deretter plasserer du glasset på et mørkt og kjølig sted (ca. 15 grader) og la det modnes i ca. 6 uker