Ingredienser
350 g blandede cherrytomater
Olivenolje
Ca. 2,5 dl kokte hvite bønner
1 sitron, juice og zest
1 klype chiliflak
1 neve persille, hakket
1 neve basilikum
4 skiver surdeigsbrød
2 hvitløksfedd
Salt og pepper
Slik gjør du
1 Sett ovnen på 200°C.
2 Legg tomatene i en ildfast form, drypp over olivenolje og salt og la de steke i 20-25 minutter. Mens de er i ovnen heller du bønnene i en stor skål med sitronjuice og zest, chiliflak, persille, en dæsj olivenolje og generøst med salt og pepper.
3 Rør rundt og mos lett med en gaffel. Sett så til siden.
4 Rist brødskivene i en tørr panne eller brødrister. Gni hver brødskive med et halvt hvitløksfedd.
5 Når tomatene er ferdige heller du forsiktig over litt av oljen og saften fra bunnen av formen over bønnene og rører rundt.
6 Legg bønneblandingen på hver skive, topp med et par varme tomater og litt basilikum.