Cashewkrem – vegansk og melkefritt alternativ til rømme!
Ønsker du å unngå meieriprodukter, men trenger et syrlig og friskt tilbehør til tacoen, curryen eller den bakte søtpoteten? Da er cashewkrem løsningen. Proppfull av gode næringsstoffer fra blant annet cashewnøtter og olivenolje, samt naturlig fermentert eplecidereddik. VEGANSK.
Ingredienser:
1 pose (150g) Helios cashewnøtter (rå)
2 ss Helios sitron juice eller juice fra økologiske sitroner
2 ts Helios eplecidereddik
1 ss Helios olivenolje
½ ts Helios himalayasalt
1 dl vann (justeres noe etter ønsket konsistens)
Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør på høy hastighet til cashewkremen er helt fri for klumper og konsistensen er helt glatt. Tilsett evt. litt mer vann for å få riktig konsistens. Du kan også smake til med mer sitron/eddik om du ønsker en enda mer syrlig smak.. Avkjøl i kjøleskap. Cashewkremen vil tykne noe når den avkjøles.
Kremen holder seg i kjøleskapet i et par uker. Du kan også fryse den i opptil 2 måneder.
Tips: Bløtlegg gjerne nøttene før bruk. Ha cashewnøtter i en bolle og dekk med vann. Bløtlegg helst i 5 timer eller over natten hvis du har tid. Dette gjør blant annet næringsstoffene mer tilgjengelige, hjelper fordøyelsen samt bidrar til en enda mykere konsistens.