Ristet gresskar med kokosbulgur, lime og koriander

Ristet gresskar med kokosbulgur, lime og koriander

Inviter til en deilig gresskarmiddag med herlige smakskombinasjoner!

Les mer

Ingredienser



RISTET GRESSKAR

0,5 gresskar f.eks butternut
1 ss himalayasalt
2 hvitløksfedd, hakkede
Fersk koriander
Saften av en halv lime
Olivenolje



KOKOSBULGUR

1 dl bulgur

2 dl fet kokosmelk

1 ss kokosolje

1 hvitløksfed, presset

saften av en halv lime

1 ts honning

1 ts hampfrø

2 ts urtesalt

0,5 ts svart pepper




Slik gjør du

1 Slik lager du ristet gresskar

2 Sett ovnen på 225 grader

3 Del gresskaret i to, ta ut kjernene og ta vare på disse

4 Skrell gresskaret med f.eks. en potetskreller, og skjær gresskaret i biter, ca. 2x2 cm

5 Legg bitene på bakepapir på en plate, strø over himalayasalt, koriander, hvitløk, limesaft og litt olivenolje

6 Gjør også plass for gresskarkjernene på platen. Rist alt midt i ovnen i ca. 20-30 minutter. Pass på at kjernene ikke blir brente

7 Slik lager du kokosbulgur

8 Kok bulgur i kokosmelken

9 Ha i resten av ingrediensene

10 Smak til med urtesalt og pepper

11 Topp med kokoschips