Hjemmelaget fiskegrateng

Hjemmelaget fiskegrateng

Lag en kjempe god hjemmelaget fiskegrateng og server til hverdags eller fest.

Les mer

Ingredienser500 gram torskefilet eller annen hvit fiskefilet
4 ss meierismør
3 ss Helios siktet speltmel
2 dl melk
1,5 dl fløte (kan erstattes med mer melk)
2 økologiske egg
1/2 ts muskat nøtt
En skvis sitron
1 ts havsalt
1/2 ts pepper
2 håndfuller med revet ost
1 stor håndfull friske urter (basilikum, persille eller gressløk)
1 løk
1 vårløk eller litt finhakket purre
2-3 dl Helios pastaskruer av spelt, knust litt (mål opp før koking).
Ca 1 del brødsmuler eller griljermel
Slik gjør du

1 Kok opp en kjele med saltet vann. Når det koker tar du kjelen av platen og legger fisken oppi. Bruker du kokt eller stekt fisk sløyfer du dette punktet). La fisken trekke i ca. 5 minutter.

2 Surr finhakket løk og vårløk i 1 ss smør i en panne til den er myk. Sett til side. Kok opp knust pasta. Sett også denne til side.

3 Til sausen tar du 2 ss smør i en stor gryte og smelter dette på svak varme. Ha i melet og rør med en visp til eventuelle klumper er borte. Spe på med melk og fløte mens du rører. Ha i muskat, sitron, salt og pepper. La småkoke i ca. 10 min.

4 Ta kjelen av platen og rør inn eggene. Blandingen skal tykne litt. Tilsett 1 håndfull ost, urter, løk/vårløk og fisken (i biter). Til slutt har du i pastaen og vender det hele forsiktig sammen.

5 Ha røren over i en smurt eller kledd form. Strø brødsmulene over, sammen med den siste håndfull med revet ost. Jeg legger noen skiver smør på toppen av det hele.

6 Gratengen stekes midt i ovnen på 200 grader, i ca. 30 minutter, eller til den er gylden. Du kan eventuelt sette den noen minutter på øverste rille i ovnen helt mot slutten.