Gå til innhold
Din handlekurv er tom

Din handlekurv er tom

  • Fri frakt for bestilling over kr 199,-
  • Rask leverering

4 x Smørbar frømums

3 smørbar frømums
Foto: Eva Hildén

Test noe nytt på brødskiven! Her er fire veganske, frøbaserte pålegg. Perfekte på en brødbit sammen med salat eller suppe.

Enkel rød pesto

1 glass soltørkede tomater, ca 300 g
0,5 dl solsikkefrø
1 lite hvitløksfedd
1 ss sitronsaft
0,5 krukke basilikum

Slik gjør du: Rist solsikkefrøene gyllenbrune i en stekepanne. Bland så alle ingrediensene med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Tilsett eventuelt litt nøytral olje eller vann for å få riktig konsistens. Smak til med salt og pepper.

Tips! Denne pestoen smaker like bra på brødskiven som i en pasta.

 

Fluffy frøsmør

2 dl solsikkefrø
0,5 dl hampefrø
1 ss chiafrø
1 ss olivenolje
3 ss soyamelk
himalayasalt og svart pepper

Slik gjør du: Sett ovnen på 200 grader. Legg solsikkefrøene i en form og hell over litt olje og salt. Rist i ovnen i ca. 7 minutter og la så kjølne. Bland de ristede frøene med hampfrø og olivenolje. Smak til med salt og pepper, og tilfør soyamelk til smørbar konsistens.

Tips! Oppbevar smøret i kjøleskapet, og benytt det i stedet for vanlig smør. Holder seg i minst et par uker!

 

 

Cashew- & basilikumost

2,5 dl cashewnøtter
0,5 dl vann
1 ss olivenolje
3 ss bjæst (næringsgjær)
1 lite fedd hvitløk
2 ts sitronsaft
2 ts eplesideredikk
2 ss hakket frisk basilikum
himalayasalt og svart pepper

Slik gjør du: Bløtlegg cashewnøttene i 1-5 timer (jo lenger, desto bedre konsistens). Bland deretter alle ingrediensene med stavmikser eller kjøkkenmaskin til du får en glatt konsistens. Holder ca sju dager i kjøleskapet.

HVA ER BJÆST? Bjæst er en næringsgjær som kultiveres spesielt for kosttilskudd. Bjæst er rik på B-vitamin, har en smak som minner om ost og passer til det meste.Populær hos veganere.

 

Grønn gresskarfrøpostei

3 dl frosne grønne erter
0,5 dl gresskarfrø
1 hvitløksfedd
1 ts Life Mixed Green (evt. hvetegresspulver)
2 ss olivenolje
0,5 ts revet sitronskall + en skvett sitronsaft
himalayasalt og svart pepper

Slik gjør du: Tin erter. Rist gresskarfrøene lett i en tørr stekepanne. Bland sammen alle ingrediensene med stavmikser. Smak til med sitron, salt og pepper.

 

Produkter som kan brukes i oppskriften

Varen er lagt i handlekurven