Gå til innhold
Din handlekurv er tom

Din handlekurv er tom

  • Fri frakt for bestilling over kr 199,-
  • Rask leverering

Bærfylte eggebrød med pistasjnøtter, honning, yoghurt og kanel

Oppskrift fra Jamie Olivers bok «Jamies Supermat»

2 porsjoner

Ingredienser

  • 2 store egg
  • 1 liten moden banan
  • malt muskat
  • malt kanel
  • 2 tykke skiver fullkornsbrød med frø
  • 150 g bringebær
  • olivenolje
  • 20 g skallfrie pistasjnøtter
  • 4 toppede spiseskjeer naturell lettyoghurt
  • manukahonning
Skriv ut innkjøpsliste

Slik gjør du

  1. Bland eggene med den skrelte bananen og en klype av henholdsvis muskat og kanel.
  2. Når røren er glatt, hell den over i en lav og vid skål.
  3. Skjær brødet i 2,5 tykke skiver. Skjær så et snitt i hver skive og vri på kniven slik at det blir en lomme i brødet.
  4. Bruk fingrene og putt inn bringebærene – så mye som mulig, men vær forsiktig så ikke brødet går i stykker.
  5. Legg brødskivene i eggeblandingen og trykk dem lett ned så de suger til seg eggene. Sett en stor teflonpanne på middels varme. Ha i en teskje olivenolje og gni ut med et tørkepapir.
  6. Hell halvparten av eggeblandingen som er igjen i den ene halvdelen av pannen. Legg på en av brødskivene slik at den får en deilig pannekakeoverflate. Gjenta med den resterende eggeblandingen og den andre brødskiven.
  7. Stek brødet i 3-4 minutter, til den får en gyllenbrun farge, og vend så med fast hånd. Stek like lenge på den andre siden.
  8. Knus pistasjnøtter i en morter. Hvis du vil kan du riste dem først.
  9. Server eggebrødene med en dæsj yoghurt. Strø over pistasjnøttene og et ekstra dryss kanel. Hell over litt honning.
Varen er lagt i handlekurven