Ingredienser
800 g Helios siktet speltmel
25 g fersk gjær
2 dl romtemperert H-melk
2 dl romtemperert fløte
1 ts Helios kardemomme
1/2-1 ts vaniljepulver
100 g Helios rårørsukker
1 ss Helios grapefruktjuice
150 g smør, i terninger
1 klype salt
Slik gjør du
1. Bland alle ingrediensene, unntatt smøret. Du trenger ikke løse opp gjæren i melken, bare smuldre den rett i sammen med resten.
2. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Kna til alt er samlet.
3. Ha i smørterningene og elt godt til alt smøret er inni deigen.
4. Spelt trengs ikke å eltes like lenge som hvetemelet, men alt skal blandes til en jevn og glatt deig. Er den for våt/tørr tilsetter du litt mer mel/melk.
5. La deigen heve under klede til ca. dobbel størrelse.
6. Bland sammen ingrediensene til fyllet
7. Del bolledeigen i to deler og kjevle dem ut avlange og tynne. Pensle hver av dem med et godt lag fyll.
8. Rull sammen delene til pølser. Skjær opp i biter og legg bollene på et stekebrett.
9. Pensle med egg og stek på 200 °C til de er gyldne, ca 10 minutter.
10. Mens bollene steker, lager du glasuren. Pensle på denne mens bollene fortsatt er lune. Serveres umiddelbart.
Fyll:
50g smeltet smør
1,5 dl Cocosa kokosblomstsukker
3 ss Helios Ceylon kanel
Glasur:
150g kremost naturell
8 ss melis, noen dråper vaniljeessens (smak deg frem) og litt melk