Cinnabons med spelt

Cinnabons med spelt

Oppskriften holder til ca 20 Cinnabons

Les mer

Ingredienser


800 g Helios siktet speltmel

25 g fersk gjær

2 dl romtemperert H-melk

2 dl romtemperert fløte

1 ts Helios kardemomme

1/2-1 ts vaniljepulver

100 g Helios rårørsukker

1 ss Helios grapefruktjuice

150 g smør, i terninger

1 klype salt



Slik gjør du


1. Bland alle ingrediensene, unntatt smøret. Du trenger ikke løse opp gjæren i melken, bare smuldre den rett i sammen med resten.

2. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Kna til alt er samlet.

3. Ha i smørterningene og elt godt til alt smøret er inni deigen.

4. Spelt trengs ikke å eltes like lenge som hvetemelet, men alt skal blandes til en jevn og glatt deig. Er den for våt/tørr tilsetter du litt mer mel/melk.

5. La deigen heve under klede til ca. dobbel størrelse.

6. Bland sammen ingrediensene til fyllet

7. Del bolledeigen i to deler og kjevle dem ut avlange og tynne. Pensle hver av dem med et godt lag fyll.

8. Rull sammen delene til pølser. Skjær opp i biter og legg bollene på et stekebrett.

9. Pensle med egg og stek på 200 °C til de er gyldne, ca 10 minutter.

10. Mens bollene steker, lager du glasuren. Pensle på denne mens bollene fortsatt er lune. Serveres umiddelbart.



Fyll:

50g smeltet smør

1,5 dl Cocosa kokosblomstsukker

3 ss Helios Ceylon kanel


Glasur:

150g kremost naturell

8 ss melis, noen dråper vaniljeessens (smak deg frem) og litt melk