Veganske kanelsnurrer med sjokolade- og pekanglasur

Veganske kanelsnurrer med sjokolade- og pekanglasur

Finnes det noe bedre enn rykende ferske kanelsnurrer?

Les mer

Veganske kanelsnurrer med sjokolade- og pekanglasur

Oppskriftskreatør: Marisa Alvarsson


Det finnes knapt noe bedre enn nybakte, varme kanelsnurrer. Og denne veganske varianten, den er tilsatt litt ekstra godsaker for å heve smaksopplevelsen enda et hakk.

Ingredienser til deig:

1/2 pakke (7 g) tørrgjær for søte deiger

180 ml lunkent vann

180 ml plantemelk

4 msk (35 g) Helios Kokossukker

3 ss smeltet Helios Kokosolje

1 ts salt

515 g hvetemel


Ingredienser til fyll:

4 ss (35 g) vegansk margarin

4 ss (35 g) Helios Kokossukker

2 ts Helios Ceylon Kanel

5 biter (50 g) hakket mørk, vegansk sjokolade

Ingredienser til pekankaramell:

4 ss (35 g) Helios Kokossukker

120 ml soya- eller havrefløte

240 ml (100 g) hakkede pekannøtter


Ingredienser til kanelbolleglasur:

180 ml økologisk melis

1/2 ss kokende vann

1 1/4 ss arrowrootpulver

1/2 ss plantebasert melk (1 ts ekstra ved behov)


Ingredienser til sjokoladeglasur:

40 g smeltet, vegansk mørk sjokolade

1 ts smeltet Helios Kokosolje

Slik gjør du:

1. Oppløs gjæren i lunkent vann i den store bollen til kjøkkenmaskinen/foodprosessoren din. Tilsett plantemelk, kokossukker, salt og 165 g mel. Bruk kjøkkenmaskinens deigkrok og elt deigen på medium hastighet i 3 minutter eller til den er smidig. Bland inn resten av melet (350 g) for å få en myk deig. Kjør deigen i maskinen til den er elastisk og smidig.


2. Fjern bollen og form deigen til en rund ball med hendene dine. Legg tilbake deigen i bollen og dekk over med et kjøkkenhåndkle. La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse (ca. 1 time).


3. Kna deigen slik at luften presses ut. Legg den på en melet overflate og bruk en kjevle til å lage et ca. 45x30 cm stort rektangel.


4. For å lage fyllet blander du sammen margarin, kokossukker og kanel. Bred fyllet over deigen, men la det være igjen ca. 1 cm til kanten. Dryss over den hakkede sjokoladen.


5. Rull deigen fra en av langsidene. Klem litt på deigen for å forsegle rullen. Skjær deretter 12 jevne emner med en skarp kniv.


6. Bland resten av kokossukkeret sammen med fløten. Hell blandingen i en oljet form på ca. 33 x 23 cm, og omtrent 5 cm dyp. Dryss over pekannøttene i bunnen av formen. Legg kanelsnurrene med den kuttede siden ned, på toppen av pekannøttene. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la bollene gjære til dobbel størrelse (ca. 1 time).


7. Stek i ovnen på 180° i ca. 30 minutter, eller til de er gjennomstekte og gyllenbrune.


8. Lag glasuren ved å blande sammen de respektive ingrediensene i to forskjellige skåler. La kanelsnurrene avkjøles i 1 minutt før du snur formen opp-ned for å legge bollene på et serveringsfat. Snu bollene igjen og drypp over kanelglasuren etterfulgt av sjokoladeglasuren.