Veganske skoleboller med farget kokosmasse!

Veganske skoleboller med farget kokosmasse!

Lag fluffy, fargerike og deilige skoleboller!

Les mer


Fluffy, fargerike og deilige skoleboller! Bland inn naturlige farger i kokosmassen. Superenkelt og det blir faktisk ganske morsomt! En perfekt oppskrift som passer like bra til barnebursdag som til babyshower, dåp eller fest. Hele oppskriften gir deg 12 store deilige boller, og det er enkelt å justere oppskriften om du vil bake flere eller færre.

Steketid: Varmluft, 200 grader i 15-17 minutter.

Ca. 12 store skoleboller.


Ingredienser

170g smør (melkefritt)

4 dl havremelk

50 gjær

680g mel

80g sukker

Klype salt

250g melis

Kokos

100g Chokay kokesjokolade

½ ts Fruityfriendly magenta pulverfarge

½ ts Fruityfriendly blå pulverfarge

½ ts Fruityfriendly oransje pulverfarge

1/4 ts Fruityfriendly gul pulverfarge

½ ts lilla pulverfarge

Vaniljekrem:

2 dl soyamelk

1 ss maizena

1,5 ss sukker

1 ts vaniljesukkker

1/5 ts Fruityfriendly pulverfarge (IKKE bruk mye. For mye vil gi en bitter smak)


Slik gjør du

1. Smelt smøret i en kjele.

2. Når smøret er smeltet, tilsetter du melken. Blandingen skal være 37 grader.

3. Tilsett den ferske gjæren i en bolle (smuldres). Hell så over smør- og melkeblandingen og bland til gjæren har løst seg opp.

4. Tilsett sukker og salt og rør.

5. Tilsett deretter melet og rør sammen med en slikkepott.

6. Når deigen er blandet, legger du bakebollen på et varmt og lunt sted dekket med et kjøkkenhåndkle, i 30 minutter (for eksempel på badet). Deigen skal ha dobbel størrelsen når den har hevet ferdig.

7. Vaniljekrem: Kok opp soyamelk i en kasserolle og tilsett sukker, vaniljesukker og pulverfarge (husk: lite pulver). Når dette er blandet sammen tilsetter du maizena (blandet ut i litt vann) og visper samtidig. Når vaniljekremen har tyknet godt, tar du den av platen og heller den over i en bolle for avkjøling.

8. Når deigen er ferdig hevet, fordeler du litt mel på kjøkkenbenken. Elt deigen godt for hånd. Tilsett litt ekstra mel dersom deigen er klissete. Deigen skal være fast og fuktig.

9. Kjevle deigen ut og del den i 12 biter. Du kan gjerne veie hver del for å få like store biter. Hver del skal veie ca. 110-120 gram.

10. Rull bollene og legg dem på en stekeplate dekket med bakepapir. La de etterheve i 15 minutter under et kjøkkenhåndkle.

11. Mens bollene hever, forvarm ovnen til 200 grader.

12. Bruk en teskje - eller fingrene - til å lage en fordypning i midten av hver bolle og fyll fordypningene med vaniljekrem.

13. Stek bollene i ovnen i 15-17 minutter.

14. Ta bollene ut og legg på en rist og la dem avkjøles i romtemperatur.

15. Når bollene er avkjølt, finner du frem seks skåler som du fyller med kokosmasse. Bruk et rivjern og lag små sjokoladestrimler av chokay kokesjokolade. Denne blander du inn i en av skålene med kokos. I de andre skålene blander du først pulverfargene med et par dråper vann i et lite glass, før du heller fargen over bollen med kokosmasse. Rør godt sammen og du vil få en nydelig fargerik kokosmasse.

16. I en middels stor bolle lager du melisglasur (melis + litt vann). Ikke tilsett for mye vann. Melisen skal ikke være for tynn. Finn frem en sprøytepose og hell melisglasuren over. Klipp et lite hull i enden og lag sirkler med melis på yttersiden av vaniljekremen. Ta en og en bolle. Melisen stivner fort. Dekorer med farget kokosmasse. Kokosmasse med sjokolade er en ny vri og smaker skikkelig godt. I tillegg var det morsomt å kunne lage en brunaktig kokosmasse med kun sjokolade!

Fluffy, fargerike og deilige skoleboller!