Tilslørte Bondepiker - alle kan lage Denne desserten er en klassiker som alle klarer å lage. En litt sunnere variant med vaniljekesam, men fortsatt like god. Kilde: Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Spoon. Ingredienser 2 stk økologiske røde epler, renset og delt i terninger5 ss Helios Eplemos1/4 -1/2 ts Helios Vaniljepulver2 håndfull Helios valnøtter, grovhakket6-7 stk havrekjeks2 ss smør2 ss Helios Agavesirup1 ts Helios Ceylonkanel, eller etter smak350 g vaniljekesam Skriv ut innkjøpsliste Slik gjør du Rens og skrell eplene, ta bort kjernehuset og del i terninger.Legg i en kasserolle sammen med eplemosen. Kok til eplene er møre men fortsatt faste, og avkjøl.Hakk nøttene og knus kjeksen. Smelt smør i en stekepanne og tilsett havrekjeks, nøtter, agavesirup, vaniljepulver og kanel.Brun lett i pannen og rør rundt slik at det ikke blir brent. Legg over på ett fat og avkjøl.Legg lagvis kjeksblandingen, epleblandingen og vaniljekesam slik du selv ønsker og nyt.