Fermentert Eplemos

Fermentert Eplemos

Lag det perfekte tilbehøret til desserter – fermentert eplemos

Les mer

Ingredienser:
• 1 syltetøyglass som rommer 3 dl
• 2 dl eplemos
• 2 ts rå honning
• 1/2 ts Ceylonkanel
• 2 ts Molkosan


Lag eplemos og avkjøl (oppskrift på eplemos under). Ha 2 dl eplemos i et glass. Rør inn honning, kanel og myse. Skru igjen lokket. La stå på benken til fermentering i 2 døgn, før glassene settes kjølig.



Eplemos:
• 2,5 kg epler (1,6kg skrelte epler uten kjernehus)
• 3 dl vann
• ½ sitron, saften
• 400 g rørsukker, smak til



Slik gjør du:

1. Skrell eplene, fjern kjernehusene og del eplene i biter. Ha dem i en kjele, tilsett vann og sitronsaft og gi eplene et oppkok. La småkoke i ca. 30 minutter.

2. Tilsett sukker og kok opp på nytt under omrøring. La mosen småkoke i 5 minutter og fyll den så i steriliserte, varme glass.

3. Fyll glassene helt opp og sett på lokkene. Lagres kaldt og mørkt. Kan også fryses, men da må ikke glassene være helt fulle.

4. Nyt!



Oppskrift laget av: Berit Nordstrand